Volkswagen vrea să devină lider mondial al pieţei auto

Constructorul auto german Volkswagen (VW) intenţionează să investească 51,6 miliarde de euro în următorii cinci ani în extinderea şi modernizarea portofoliului de maşini, pentru a deveni lider mondial al pieţei până în 2018, detronând Toyota.

24 afișări
Imaginea articolului Volkswagen vrea să devină lider mondial al pieţei auto

Volkswagen vrea să devină lider mondial al pieţei auto (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Companiile mixte ale VW din China vor investi, în plus, 10,6 miliarde de euro în aceeaşi perioadă, din lichidităţi proprii.

Grupul german va cheltui aceste fonduri pentru "extinderea şi modernizarea gamei de produse", menţionează producătorul auto într-un comunicat. VW deţine nouă mărci, printre care Seat, Lamborghini, Skoda şi Audi, şi este pe cale să integreze şi Porsche.

VW vrea să pună accent pe propulsiile hibride şi integral electrice, segmente pe care a rămas în urma companiilor concurente, în special în spatele Toyota.

Anul trecut, grupul german a anunţat investiţii de 25,8 miliarde de euro pentru perioada 2010-2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici