Volvo a ajuns la chinezi

Grupul Ford a vândut duminică compania auto suedeză Volvo celui mai mare constructor privat auto din China, Zhejiang Geely Holding, pentru 1,3 miliarde de euro.

556 afișări
Imaginea articolului Volvo a ajuns la chinezi

Volvo a ajuns la chinezi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tranzacţia are o valoare de 1,8 miliarde de dolari (1,3 miliarde de euro), a declarat directorul financiar al Ford, Lewis Booth.

Zhejiang Geely Holding a fost ales de Ford în octombrie 2009 drept ofertant preferat pentru compania suedeză. Vânzarea Volvo va permite grupului american să atragă lichidităţi şi să se concentreze pe principalele modele, măsuri necesare pentru ieşirea din cea mai severă criză prin care a trecut industria auto din SUA.

Totodată, achiziţia Volvo va oferi Geely acces la tehnologia europeană, ceea ce-i va conferi un avantaj în faţa constructorilor chinezi deţinuţi de stat, precum Dongfeng Motor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici