Volvo nu intenţionează să reducă preţurile vehiculelor electrice, aşa cum a făcut Tesla

Directorul executiv al Volvo a declarat joi că producătorul auto suedez nu are nicio intenţie de a reduce preţurile vehiculelor electrice, în pofida unei astfel de măsuri luate de liderul pieţei, Tesla, care a pus presiune asupra celorlalţi pentru a-i urma exemplul.

227 afișări
Imaginea articolului Volvo nu intenţionează să reducă preţurile vehiculelor electrice, aşa cum a făcut Tesla

Vorbind după ce constructorul auto suedez a înregistrat un profit mai mic în trimestrul al patrulea, directorul executiv Jim Rowan a declarat că nu este nevoie să reducă preţurile deoarece cererea pentru maşinile Volvo rămâne ridicată şi compania are un portofoliu solid de comenzi pentru vehicurile sale electrice.

Vânzările de vehicule electrice Volvo s-au triplat în trimestrul al patrulea, iar vehiculele complet electrice au reprezentat 18% din totalul vânzărilor în această perioadă, faţă de 6% în anul precedent, potrivit datelor prezentate.

"Nu vedem reduceri de preţuri în acest moment", a declarat Rowan pentru Reuters. "Cererea pentru vehiculele noastre electrice este cea mai mare pe care am văzut-o vreodată, la fel şi portofoliul pentru acestea, Nu avem nicio intenţie de a reduce preţurile".

Luna trecută, Tesla a redus preţurile la nivel global pentru vehiculele sale electrice cu până la 20%. Ford Motor a urmat deja exemplul Tesla, reducând preţul la SUV-ul său Mustang Mach-E cu până la 5.900 de dolari.

Însă producătorul auto german BMW a majorat preţurile de vânzare pentru unele modele pe care le vinde în China, din cauza costurilor mai mari cu materiile prime şi logistica.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici