Vosganian: Deficitul bugetar ar putea urca la peste opt la sută

Fostul ministru de Finanţe liberalul Varujan Vosganian a avertizat, duminică, asupra riscului ca deficitul bugetar ar României să urce la peste opt la sută, iar datoria publică să crească cu 15 miliarde de euro, dacă Guvernul Boc rămâne la putere până la alegeri.

17 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Deficitul bugetar ar putea urca la peste opt la sută

Vosganian: Deficitul bugetar ar putea urca la peste opt la sută (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Vosganian a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, la Cluj, că actuala situaţie de provizorat "este folosită de PDL pentru a secătui conturile Trezoreriei".

"De câteva săptămâni este o forţă centrifugă de la Trezorerie spre zonele de interes ale PDL. Perpetuarea acestei situaţii va ameninţa ireversibil atingerea deficitului bugetar care este de 7,3 la sută. În opinia noastră, dacă Guvernul Boc rămâne la putere până la alegeri, e posibil ca deficitul bugetar să urce la peste opt la sută şi să ducă la o creştere a datoriei publice cu 15 miliarde de euro în 2009", a afirmat liderul PNL.

Acesta a menţionat că se va ajunge la un deficit al administraţiei publice centrale de 40 de miliarde de lei.

Vosganian a precizat că numai o situaţie gestionată de o majoritate parlamentară "poate opri această degringoladă bugetară cu efecte dramatice asupra şanselor ca în anul 2010 România să aibă creştere economică".

Varujan Vosganian a explicat că există "o hemoragie de fonduri dinspre bugetul central către unele bugete locale şi către unele surse clientelare ale PDL".

"Este vorba de sute de milioane de euro care au plecat la administraţiile locale şi se forţează datoria publică şi deficitul bugetar oferindu-se sume care nu au fost cuprinse în bugetul central", a afirmat Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici