Vosganian: Deficitul bugetar la finele anului, între 3% şi 4% din PIB

Bugetul general consolidat va închide acest an cu un deficit între 3% şi 4% din PIB, iar dacă încasările vor evolua în ultima lună mai bine decât în noiembrie deficitul va fi de 3-3,5%, a declarat, miercuri, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

20 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Deficitul bugetar la finele anului, între 3% şi 4% din PIB

Vosganian: Deficitul bugetar la finele anului, între 3% şi 4% din PIB

El a arătat că în lunile octombrie şi noiembrie veniturile au scăzut cu un punct procentual din PIB comparativ cu estimarea Finanţelor, din cauza efectelor crizei financiare internaţionale.

Potrivit lui Vosganian, pe lângă blocajul financiar cauzat de lipsa de lichiditate din sistemul bancar, efectele s-au resimţit puternic şi din partea industriei siderurgice şi a producătorilor de îngrăşăminte, unde activitatea s-a oprit.

Ministrul Finanţelor suaţine că fără această scădere dramatică a veniturilor, bugetul ar fi închis anul cu deficitul programat de 2,3% din PIB.

El a adăugat că executivul deja a luat o serie de măsuri şi reguli în execuţia bugetară pentru a limita creşterea deficitului.

Vosganian a afirmat că mai multe state din UE vor termina anul 2008 cu deficite de peste 4%, ca urmare a crizei financiare internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici