Vosganian: Discuţiile cu oficialii CE pe tema taxei auto continuă

Discuţiile cu oficialii Comisiei Europene pe tema taxei de primă înmatriculare nu sunt încă încheiate, iar autorităţile române sunt pregătite să modifice legislaţia la momentul în care cele două părţi vor ajunge la un punct comun, a declarat, joi, ministrul Economiei şi Finanţelor,Varujan Vosganian.

1 afișare
Imaginea articolului Vosganian: Discuţiile cu oficialii CE pe tema taxei auto continuă

Vosganian: Discuţiile cu oficialii CE pe tema taxei auto continuă

"Nu este închisă dicuţia cu Comisia Europeană pe tema taxei auto. Noi suntem pregătiţi să facem modificări legislative când vom conveni cu CE", a declarat Vosganian la un seminar pe teme energetice.

El a adăugat că autorităţile europene nu pot trece la etapa a doua de infrigement în lipsa discuţiilor cu oficialii români.

Vosganian a afirmat, în luna septembrie, că discuţiile cu CE privind taxa de primă înmatriculare sunt aproape de final, după ce autorităţile române au trimis o nouă scrisoare de răspuns.

Reprezentanţii Direcţiei Taxe a Comisiei Europene au solicitat, la jumătatea lunii iulie, oficialilor români, noi date privind piaţa auto, bazate pe surse precum cataloagele de preţuri ale firmelor de asigurare, pentru a clarifica grila de depreciere a vehiculelor.

Taxa de primă înmatriculare a fost introdusă la începutul anului şi se calculează în funcţie de capacitatea motorului, de standardele de emisii şi de vechimea autovehiculului.

CE a anunţat că va iniţia procedura legală împotriva României în cazul taxei pentru prima înmatriculare, considerând că măsura nu respectă normele europene, în pofida discuţiilor intensive purtate cu autorităţile române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici