Vosganian: Includerea rovinietei în preţul carburanţilor ar taxa şoferii care nu ies des din oraş

Includerea rovinietei în preţul carburanţilor ar duce implicit la creşterea acestor preţuri, la taxarea nejustificată a proprietarilor de maşini care nu ies frecvent din oraşe şi la majorarea tarifelor la transportul în comun, a declarat marţi ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

20 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Includerea rovinietei în preţul carburanţilor ar taxa şoferii care nu ies des din oraş

Vosganian: Includerea rovinietei în preţul carburanţilor ar taxa şoferii care nu ies des din oraş (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul a afirmat că solicitarea transportatorilor privind includerea rovinietei în preţul carburantului vine în contextul unui an electoral, iar "celelelate partide fac orice pentru a pune presiuni asupra actualei guvernări".

"O asemenea măsură nu poate fi luată deoarece ţine de interese care nu deservesc interesul naţional", a spus Vosganian.

Transportatorii rutieri au participat, luni, la marşuri de protest pe şoseaua de centură a Bucureştiului şi în alte 18 oraşe din ţară, cerând taxe mai mici, carburanţi mai ieftini şi drumuri mai bune.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a anunţat că a fost de acord cu o parte dintre revendicări, respectiv cele privind sistemul unic de control, urmărirea egalităţii în tratament aplicată transportatorilor, cu autorizaţiile de transport, cu problemele legate de participarea lor în CA-urile Companiei Naţionale de Autostrăzi, Autorităţii Rutiere Române şi cel al Registrului Auto Român, unde le-a propus transportatorilor să-şi desemneze delegaţi care să participe, fără drept de vot, la toate şedinţele Consiliilor de Administraţie şi la Adunările Generale ale companiilor respective.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici