Vosganian: Judeţul Timiş, cel mai dezvoltat din ţară, după Bucureşti

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, într-o conferinţă de presă, că judeţul Timiş este cel mai dezvoltat din ţară, după Bucureşti, având, anul trecut, un PIB pe cap de locuitor de 7.553 de euro, în timp ce media naţională este de 4.596 de euro.

81 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Judeţul Timiş, cel mai dezvoltat din ţară, după Bucureşti

Vosganian: Judeţul Timiş, cel mai dezvoltat din ţară, după Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Vosganian, Timişul se situează pe primul loc în ţară, exceptând municipiul Bucureşti, în ceea ce priveşte indicatorii nivelului de trai.

"Produsul Intern Brut pe locuitor este de 7.335 de euro pe locuitor, cu aproape 40 la sută mai mare decât media naţională. Evaluările noastre arată că până în 2010 judeţul va avea un ritm de creştere anul de circa şase la sută, mai mare decât media naţională”, a spus Varujan Vosganian.

Potrivit acestuia, dezvoltarea economică a Timişului a dus, însă, la scăderea numărului investitorilor, iar autorităţile locale sunt cele care trebuie să găsească facilităţi noi pentru menţinerea ritmului de investiţii.

"Datorită dezvoltării economice preţurile terenurilor au crescut, datorită faptului că nu este forţă de muncă disponibilă, rămâne în responsabilitatea autorităţilor locale să contribuie la aducerea de investitori noi şi să găseasă facilităţi pentru aceştia”, a afirmat Varujan Vosganian.

Ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, a spus că merge în mai multe judeţe din ţară pentru a demonstra cu date certe efectele pozitive ale guvernării liberale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici