Vosganian: Noii miniştri şi Băsescu se declară surprinşi de situaţia bugetului, dar cunoşteau situaţia

Noii miniştri şi preşedintele Traian Băsescu se declară surprinşi de situaţia bugetului, deşi cunoşteau toată situaţia, iar aceste declaraţii fac parte dintr-o campanie, a declarat, marţi, fostul ministrul al Finanţelor Varujan Vosganian.

19 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Noii miniştri şi Băsescu se declară surprinşi de situaţia bugetului, dar cunoşteau situaţia

Vosganian: Noii miniştri şi Băsescu se declară surprinşi de situaţia bugetului, dar cunoşteau situaţia (Imagine: Mediafax Foto)

"Visteria unei ţări nu este la Ministerul Finanţelor, ci la Banca Naţională. Actualul guvern a lăsat mult mai mulţi bani decât a găsit. Bugetul unei ţări nu e visteria. El preia impozite şi face cheltuieli. Bugetul României, de 18 ani, e în deficit. Deci un buget nu poate să aibă şi deficit, şi bani", a spus Vosganian.

El a afirmat că a cerut răspicat celor din minister să lase banii din Fondul de Dezvoltare, câteva sute de milioane de euro, pentru a asigura finanţarea noului guvern în luna ianuarie.

Pe de altă parte, Vosganian spune că are o relaţie foarte bună cu noul ministru al Finanţelor, Gheorghe Pogea, şi noul ministru al Economiei, Adriean Videanu, colaborând cu aceştia la programul economic al Alianţei DA în 2004.

În ceea ce priveşte plăţile din luna decembrie, Vosganian susţine că Ministerul Economiei şi Finanţelor a asigurat toate sumele necesare, chiar cu prioritate pentru salarii, pensii şi alocaţii.

Unele întârzieri semnalate de presă au ţinut, potrivit fostului ministru, exclusiv de procedurile locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici