Vosganian: Ordonanţa de modificare privind taxa auto ar putea fi adoptată în ianuarie

Proiectul de ordonanţă pentru modificarea legislaţiei privind taxa auto a fost finalizat, în linii mari, iar noile prevederi ar putea fi adoptate la sfârşitul lunii ianuarie a anului viitor, a declarat, joi, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

3 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Ordonanţa de modificare privind taxa auto ar putea fi adoptată în ianuarie

Vosganian: Ordonanţa de modificare privind taxa auto ar putea fi adoptată în ianuarie

"În linii mari am terminat proiectul de ordonanţă. Au fost comunicate Comisiei Europene intenţiile noastre, iar filosofia prezentată în luna iune se menţine. Nivelul taxei se va corela cu valoarea de piaţă a autoturismelor", a afirmat Voasganian.

Întrebat de ziarişti despre posibilitatea restituirii taxei, Vosganian a afirmat că nu există nicio sentinţă definitivă care să oblige statul român să returneze sumele plătite până în prezent.

"Orice discuţie privind o eventuală restituire a taxei se va face numai pe baza unei decizii a Comisiei Europene şi a unor acte juridice definitive şi irevocabile", a spus Vosganian.

Taxa de primă înmatriculare a fost introdusă la începutul acestui an, când au fost eliminate accizele plătite la importul şi achiziţia autoturismelor de pe piaţa internă, şi a fost criticată în mai multe rânduri de Comisia Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici