Vosganian: Vom avea un registru fiscal, cu toate actele privind taxarea şi impozitarea

Ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că România va avea un registru fiscal în care să fie cuprinse toate actele ce prevăd taxarea şi impozitarea, în aşa fel încât abuzul fiscal să fie mai greu de făcut de unele autorităţi sau societăţi.

14 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Vom avea un registru fiscal, cu toate actele privind taxarea şi impozitarea

Vosganian: Vom avea un registru fiscal, cu toate actele privind taxarea şi impozitarea (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit ministrului, registrul va însemna o înşiruire a tuturor impozitelor şi taxelor din România şi a nivelurilor acestora, urmând ca orice modificare să fie semnalată de autoritarea care dă această modificare şi să fie introdusă în registrul fiscal, care va fi consultabil mai ales în format electronic.

Varujan Vosganian a spus că registrul fiscal va ajuta în special la reducerea abuzurilor fiscale, prin care diferite autorităţi îşi măresc veniturile propri în dauna contribuabililor.

"Avantajul e că abuzul fiscal va fi mai greu de făcut, abuz fiscal înseamnă să doreşti să-ţi măreşti veniturile proprii pe spinarea contribuabilului, fie că e persoană fizică, fie că e o firmă. În clipa în care observăm că o taxă mărită duce la creşterea veniturilor proprii ale unei autorităţi mai mult decât a crescut domeniul respectiv, deci nu prin lărgirea bazei de impozitare, ci prin suprafiscalizare, atunci avem instrumentele noastre de a interveni”, a afirmat Varujan Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici