Vrei să depui sau ai deja bani la bancă? Atenţie mare la dobânzile variabile!

Băncile, mai ales cele mai mici, dar şi cele greceşti, sunt în plină campanie de atragere a clienţilor cu economii şi oferă dobânzi care mai de care mai avantajoase! Printre ele, se mai strecoară însă şi oferte de dobânzi variabile, în urma cărora te poţi trezi că primeşti o dobandă mult mai mică decât cea pentru care ai semnat iniţial.

42 afișări
Imaginea articolului Vrei să depui sau ai deja bani la bancă? Atenţie mare la dobânzile variabile!

Vrei să depui sau ai deja bani la bancă? Atenţie mare la dobânzile variabile! (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Este cazul unei cliente, Maria A., care şi-a constituit un depozit pe un an de zile in lei şi atunci când a mers la bancă pentru a-şi ridica banii a constat că deşi semnase pe 8%, la scurt timp după constituirea depozitului primea în jur de 4%.

"Nu am ştiut ce s-a întâmplat şi am cerut explicaţii. Funcţionarul bancar mi-a explicat că aveam o dobândă variabilă şi drept urmare banca a schimbat dobânda. L-am întrebat cât ar fi dobânda acum şi mi-a spus că este tot 8%. Apoi, chiar el mi-a recomandat să trec pe o dobândă fixă. Numai că eu nici măcar nu ştiam că am dobandă variabilă. Mi se pare incredibil!", a povestit femeia pentru incont.ro.

Citeşte mai multe despre depozitele cu dobânzi variabile pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici