Vrei să te angajezi? Vezi care sunt judeţele cu cele mai mari salarii

Cei care vor să se angajeze anul acesta şi sunt dispuşi să se relocheze ar trebui să consulte ofertele de locuri de muncă din Bucureşti, Târgu Jiu, Sibiu, Timişoara, Braşov şi Ploieşti, acestea fiind oraşele în care salariile medii nete depăşesc 300 de euro pe lună.

614 afișări
Imaginea articolului Vrei să te angajezi? Vezi care sunt judeţele cu cele mai mari salarii

Euro (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

La polul opus se află Călăraşi, unde salariul mediu net a fost de 233 de euro în 2010, mai mic cu aproape o treime decât salariul mediu net pe economie, care a fost anul trecut de 334 de euro. Informaţiile au fost publicate într-o broşură emisă de Guvern pentru atragerea investitorilor străini.

"Este firesc ca în Bucureşti să fie cele mai mari salarii, pentru că întotdeauna salariile au fost mai mari cu o treime în Capitală decât în restul ţării. Totuşi, în timp, aceste diferenţe s-au mai estompat, astfel încât în prezent dife­ren­ţe­le salariale sunt de 20% în Bucureşti faţă de restul judeţelor şi de 10% comparativ cu oraşele mari", spune Oana Datki, country manager al firmei Consulteam, partenerul pe piaţa locală a gigantului cu activităţi în resurse umane Mercer, care realizează anual un studiu salarial pe piaţa locală.

Primii zece angajatori români care au sediul social înregistrat în Bucureşti - companii precum Poşta Română, Romtelecom, BCR, OMV Petrom sau Kaufland - aveau împreună la finele lui 2009 peste 166.000 de salariaţi, cu mult peste efectivul total de salariaţi pe care îl are un oraş precum Suceava, unde există aproximativ 100.000 de salariaţi.

Citeşte mai multe despre judeţele cu cele mai mari salarii pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici