Vreme: Societăţile unde Ministerul Comunicaţiilor este acţionar au pentru 2012 bugete pe profit

Romtelecom, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, Romfilatelia şi Poşta Română, societăţi unde Ministerul Comunicaţiilor este acţionar, au prezentat bugete de venituri şi cheltuieli pentru 2012 pe profit, a declarat marţi ministrul de resort, Valerian Vreme.

212 afișări
Imaginea articolului Vreme: Societăţile unde Ministerul Comunicaţiilor este acţionar au pentru 2012 bugete pe profit

Vreme: Societăţile unde Ministerul Comunicaţiilor este acţionar au pentru 2012 bugete pe profit (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

Instituţia deţine participaţii la Compania Naţională Poşta Română - 75% din capital şi Romtelecom - 44,99% şi controlează integral Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) - 100%. La Romfilatelia, acţionarul unic este Poşta Română.

De asemenea, în subordinea instituţiei se află Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţionala (CNMSI), Centrul Naţional "România Digitală" (CNRD), Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Informatică (ICI) şi Institutul Naţional de Studii şi Cercetări pentru Comunicaţii (INSCC).

"Toate societăţile controlate de Ministerul Comunicaţiilor sau unde instituţia deţine participaţii au prezentat bugete pentru 2012 pe profit, inclusiv Romtelecom. În cazul Poştei Române, societatea se află în a patra lună pe profit, începând cu august, indicator care s-a stabilizat în jurul cifrei de un milion de euro pe lună", a spus Vreme.

Controlat de grupul elen OTE, Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixă.

Cu pierderi de 29 milioane de euro în 2010, Poşta Română este cel mai mare jucător de profil de pe piaţa locală. Societatea are aproximativ 34.000 de angajaţi şi circa 7.100 de unităţi poştale.

Înfiinţată în anul 1991, prin reorganizarea şi divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicaţii din România.

Sub brandul Radiocom, compania asigură suport de transmisii pentru telefonia publică, reţelele de telefonie mobilă, transfer de date şi Internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici