VW: Performanţele financiare din acest an vor depăşi semnificativ rezultatele din 2009

Volkswagen (VW) anticipează că performanţele financiare din acest an vor fi semnificativ superioare celor din 2009, ca urmare a rezultatelor peste aşteptări din primele cinci luni, determinate de cererea puternică din Europa Occidentală, China şi America de Nord.

18 afișări
Imaginea articolului VW: Performanţele financiare din acest an vor depăşi semnificativ rezultatele din 2009

VW: Performanţele financiare din acest an vor depăşi semnificativ rezultatele din 2009 (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

VW a vândut 6,3 milioane de vehicule în 2009, generând un profit operaţional de 1,9 miliarde euro.

Printre factorii pozitivi care au influenţat profitabilitatea în intervalul ianuarie-mai grupul a menţionat cursul de schimb valutar. Vânzările VW au urcat cu 21,7% în primele cinci luni ale acestui an.

Iniţial, grupul a emis estimări mai puţin optimiste, directorul Financiar Hans Dieter Poetsch declarând în aprilie că VW îşi poate îmbunătăţi vânzările şi profitul operaţional faţă de 2009.

Vânzările producătorilor auto europeni în China au crescut în ultimele luni, în condiţiile în care piaţa chineză a devansat Statele Unite, devenind cea mai mare piaţă de profil la nivel mondial.

În luna mai, vânzările de vehicule de pasageri din China au avansat cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În Uniunea Europeană, vânzările de vehicule au scăzut cu 9,3%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici