Wall Street deschide săptămâna cu o scădere de peste 7%

  • Principalii indici bursieri americani au scăzut, luni, cu peste 7% încă de la debutul tranzacţionării.
  • Temerile privind o recesiune globală au fost amplificate de răspândirea coronavirusului.
  • În plus, acestea au fost amplificate şi de scăderea cu peste 22% a cotaţiilor internaţionale la ţiţei, transmite Reuters.
640 afișări
Imaginea articolului Wall Street deschide săptămâna cu o scădere de peste 7%

Sursa foto: Profimedia

Indicele Dow Jones se tranzacţiona în scădere cu peste 2.000 de puncte, sau 7,3%, la doar 15 minute după deschiderea şedinţei bursiere, referinţa S&P 500 a scăzut cu 7%, iar coşul de acţiuni al sectorului tehnologic american, Nasdaq Composite, marca o pierdere de 6,9%. Tranzacţionarea a fost suspendată timp de 15 minute şi reluată ulterior după ce un soft menit să oprească prăbuşirea preţurilor s-a activat.

Evoluţia de la New York urmează trendul iniţiat de bursele asiatice şi europene, care au consemnat scăderi importante la începutul săptămânii.

Preţul petrolului a consemnat o scădere istorică în noaptea de duminică spre luni, după ce Arabia Saudită şi Rusia nu au reuşit să cadă de acord, vineri, asupra reducerii producţiei de ţiţei.

Analiştii Goldman Sachs se aşteaptă ca preţul barilului să continue scăderea şi să atingă un minim istoric de 20 de dolari, pe termen scurt.

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a deschis săptămâna de tranzacţionare cu scăderi importante, de peste 9%, pentru principalii indici. Rulajul pieţei depăşise 21 milioane de euro cu două ore înainte de închidere.

Volatilitatea extremă a dominat în ultimele două săptămâni pieţele bursiere internaţionale, în condiţiile în care efectele economice ale coronavirusului sunt încă neclare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici