Warren Buffett: Economia Statelor Unite pare să fi ieşit din situaţia "de urgenţă"

Economia Statelor Unite nu mai este într-o situaţie "de urgenţă" şi pare să fi intrat într-un proces lent de relansare, însă guvernul trebuie să abordeze efectele secundare ale uriaşelor programe de stimulare, îndeosebi creşterea puternică a datoriei publice, potrivit miliardarului Warren Buffett.

16 afișări
Imaginea articolului Warren Buffett: Economia Statelor Unite pare să fi ieşit din situaţia "de urgenţă"

Warren Buffett: Economia Statelor Unite pare să fi ieşit din situaţia "de urgenţă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Economia Statelor Unite pare să fi ieşit din situaţia "de urgenţă"

"Ţara va trebui să confrunte efectele secundare ale dozelor enorme de medicamente monetare care continuă să fie administrate", a avertizat Buffett într-un editorial publicat de New York Times.

Datoria netă a Statelor Unite se balonează şi se va majora, în anul fiscal 2009-2010, cu un punct procentual din Produsul Intern Brut (PIB) pe lună, urmând să ajungă la 56% din PIB în luna iulie a anului viitor, de la 41% din PIB în prezent, apreciază Buffett.

"Problema imediată este ca SUA să revină pe propriile picioare şi să înceapă o nouă perioadă de prosperitate. Abordarea «cu orice preţ» este încă logică", a arătat el.

Totuşi, odată de economia americană începe să se redreseze, Congresul şi guvernul trebuie să pună capăt creşterii raportului datorie publică la PIB şi să menţină obligaţiile pe care şi le asumă la un nivel proporţional de resursele de care dispun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici