Warren Buffett şi-a prezentat moştenitorul: „contabilul” Greg Abel

Managerul se ocupă deja de 5 ani de aproape toate activităţile grupului.

1865 afișări
Imaginea articolului Warren Buffett şi-a prezentat moştenitorul: „contabilul” Greg Abel

Greg Abel are 60 de ani

„El face toată treaba şi eu primesc aplauze”, a comentat miliardarul înscăunarea lui Greg Abel. Weekendul trecut, la convenţia anuală Berkshire Hathaway, în faţa a 17.000 de fani-investitori înghesuiţi în cea mai mare arenă sportivă din Nebraska, Warren Buffett l-a prezentat pe Abel.

Cu o carieră începută ca şi contabil, Greg preia frâiele de la Warrenn Buffett, în vârstă de 92 de ani şi cu active în valoare de 112 miliarde de dolari.

De cinci ani, Abel se află la cârma aproape tuturor afacerilor grupului (singura excepţie fiind asigurările Geico), de la reţeaua feroviară Bnsf până la transportul aerian (NetJets) şi alimentaţie (lactate), cu participaţii semnificative la Apple, Coca Cola, Bank of America şi American Express şi investiţii mari atât în ​​energiile regenerabile (soare şi eolian), cât şi în cele tradiţionale (Chevron şi Occidental Petroleum).

Un conglomerat de 710 miliarde de dolari format din multe companii diferite pe care, spune Buffett, „Greg ştie acum mult mai bine decât mine să le gestioneze. Pentru viitor, nu am un plan B: dacă i s-ar întâmpla ceva, aş spune consiliului nostru că avem o mare problemă”.

O încoronare cu drepturi depline care, în realitate, este o confirmare. La convenţia de acum doi ani, Charlie Munger, vicepreşedintele Berkshire şi mâna dreaptă a lui Buffett, lăsase să transpire informaţia.

Pe lângă expertiza şi loialitatea sa, Buffett a apreciat discreţia lui Abel, dar anul acesta, confruntat cu acţionari din ce în ce mai agitaţi, care se tem pentru viitorul unui grup condus de un finanţator în vârstă de 92 de ani, a decis să-şi aducă şi succesorul pe scena care, deşi puţin stânjenit, a răspuns la un val de întrebări.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici