Wizz Air a lansat primul zbor intern, pe ruta Cluj-Napoca-Bucureşti

Operatorul aerian low-cost Wizz Air a lansat vineri prima cursă internă în România, pe ruta Cluj-Napoca - Bucureşti, care va avea o frecvenţă de patru zboruri pe săptămână, a anunţat compania.

106 afișări
Imaginea articolului Wizz Air a lansat primul zbor intern, pe ruta Cluj-Napoca-Bucureşti

Wizz Air a lansat primul zbor intern, pe ruta Cluj-Napoca-Bucureşti

În acelaşi timp, Wizz Air a extins reţeaua de zboruri externe cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, operând, de trei ori pe săptămână, curse către Dortmund, se arată într-un comunicat al operatorului.

Procesul de dezvoltare în Cluj-Napoca va continua prin deschiderea, în mai 2008, a celei de-a 8-a baze operaţionale Wizz Air, având în dotare o aeronavă nouă A320, precum şi prin lansarea de noi curse.

Operatorul aerian va lansa, în acest an, noi zboruri din Bucureşti către Bruxelles, Veneţia şi Milano. Pe fiecare rută nouă vor fi operate trei curse săptămânale, astfel încât numărul zborurilor Wizz Air cu plecare din Bucureşti va ajunge la 39 pe săptămână.

Pe de altă parte, potrivit directorului Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo, în perioada 22-25 martie s-a decis închiderea aeroportului pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii la pistă.

Directorul de comunicare al companiei, Natasa Kazmer, a reproşat, vineri, într-o conferinţă de presă, conducerii aeroportului clujean faptul că a decis închiderea timp de patru zile a acestui aeroport fără a anunţa Wizz Air cu cel puţin trei luni înainte, ceea ce ar putea duce la înregistrarea unor pierderi.

Compania aeriană Wizz Air ar putea să îşi transfere o parte din curse pe Aeroportul Târgu Mureş în perioada  22-25 martie.

"Mutarea curselor la Târgu Mureş nu este o decizie definitivă. Încă ne gândim la strategii pentru a depăşi această situaţie. Oricum, pasagerii noştri vor fi anunţaţi din timp privind soluţia noastră", a spus Kazmer.

Potrivit acesteia, în perioada marilor sărbători de peste an, cum este şi Paştele catolic din 23 martie, Wizz Air înregistrează cereri foarte mari de bilete din partea clienţilor, în special studenţi care învaţă în străinătate şi care vor să se întoarcă acasă, la familii.

"Aceştia îşi fac rezervări cu multe luni înainte. Numai pentru cursele dinaintea acestei sărbători avem deja peste 3.000 de rezervări de bilete pe Aeroportul Cluj-Napoca. Îmi pare rău că trebuie să dezamăgim pasagerii noştri care şi-au făcut rezervări pentru această perioadă”, a mai spus directorul de comunicare al Wizz Air.

Oficialii companiei au estimat că vor transporta circa 4.500 de pasageri din Cluj şi că 60-70% din locurile pe cursele Wizz Air erau deja rezervate în momentul în care au fost anunţaţi de închiderea aeroportului, cu şase săptămâni înainte.

„Îmi pare bine că aeroportul se dezvoltă, dar avem o problemă cu pasagerii care au făcut rezevări, cu perioada şi cu anunţul întârziat. Gradul de încărcare al aeronavelor Wizz Air este, în perioada Paştelui, de 90%”, a mai spus Kazmer.

Aceasta a explicat că rezervările de bilete la companiile low-cost au loc cu mai mult timp înainte de data zborurilor, iar procedura diferă de cea a companiilor aeriene tradiţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici