Wizz Air lansează curse din Iaşi şi introduce, din 2015, o nouă aeronavă la baza din Bucureşti

Operatorul aerian low cost Wizz Air a anunţat începerea operaţiunilor pe aeroportul din Iaşi, al optulea deservit în România, şi introducerea unei noi aeronave la baza din Bucureşti din iulie 2015.

3968 afișări
Imaginea articolului Wizz Air lansează curse din Iaşi şi introduce, din 2015, o nouă aeronavă la baza din Bucureşti

Wizz Air lansează curse din Iaşi şi introduce, din 2015, o nouă aeronavă la baza din Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

După introducerea noii aeronave la baza din Bucureşti, flota din România va ajunge la un număr de 17 aeronave Airbus A310.

În prezent, Wizz Air operează 14 avioane pe plan local, va adăuga două unităţi până la finele anului şi estimează o creştere de 29% a capacităţii din România în 2015.

Aeroportul din Iaşi va fi al optulea operat în România, celelalte fiind Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Târgu Mureş, Arad şi Sibiu.

Zboruile din Iaşi vor începe pe 20 decembrie spre Treviso (Italia), alte două rute Bergamo (Italia) şi Londra Luton urmând să fie lansate la 31 martie, respectiv 15 iunie 2015.

Din Bucureşti, Wizz Air va lansa noi curse spre Pescara (Italia) şi Stockholm, îcepând din 27 iulie 2015, şi spre Heraklion (Grecia), din 20 iunie 2015. Cu aceste zboruri noi compania va avea 97 de rute spre 15 ţări de pe cele opt aeroporturi operate în România.

Compania a mai anunţat şi creşterea frecvenţelor spre 22 dintre cele mai populare rute din reţeaua locală.

"În doar două luni, am anunţat trei noi aeronave pentru bazele din ţară, un aeroport nou şi 20 de noi rute şi 1,35 milioane de locuri suplimentare în 2015. (...) Reţeaua Wizz, aflată în plină expansiune, şi frecvenţele crescute pe rutele existente vor atrage cu siguranţă mai mulţi pasageri, fie că vor fi călători în scopuri turistice sau de business. Creşterea va susţine crearea a peste 1.000 de noi locuri de muncă în România şi va stimula turismul la nivel naţional", a declarat miercuri John Stephenson, vicepreşedinte executiv al Wizz Air.

Compania estimează că va transporta în acest an peste 3,8 milioane de pasageri, în creştere cu aproximativ 20% faţă de 2013.

"În primele opt luni din acest an am estimat o creştere a numărului de pasageri cu 16% faţă de anul anterior", a arătat reprezentantul Wizz Air.

Întrebat despre lansarea de zboruri interne în România, Stephenson a afirmat că operatorul aerian studiază această posibilitate, însă avioanele din flota companiei au o capacitate prea mare pentru acest tip de operaţiuni pe piaţa locală, de dimensiuni reduse.

Biletele spre cele mai noi destinaţii Wizz Air, dar şi orarul de vară 2015 pentru România, sunt deja disponibile la vânzare şi pot fi rezervate pe site-ul companiei.

Grupul Wizz Air operează o flotă de 53 aeronave Airbus A320 de la 18 baze, pe 340 de rute care asigură legătura între 104 destinaţii din 36 de ţări.

Operatorul aerian a avut 13,9 milioane de pasageri în anul fiscal încheiat în martie 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici