Wizz Air: Operaţiunea de renaţionalizare a Malev nu este legală

Wizz Air va cere Comisiei Europene (CE) să investigheze decizia guvernului ungar de a investi circa 90 de milioane dolari pentru a renaţionaliza compania aeriană Malev, considerând că operaţiunea nu este legală, întrucât nu are avizul CE.

73 afișări
Imaginea articolului Wizz Air: Operaţiunea de renaţionalizare a Malev nu este legală

Wizz Air: Operaţiunea de renaţionalizare a Malev nu este legală (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Wizz Air va contesta temeiul juridic al renaţionalizării Malev, întrucât Comisia Europeană nu şi-a dat acordul asupra tranzacţiei. În cazul în care statul maghiar va implementa această decizie, o va face în afara legii (...). Este o decizie discriminatorie, care distorsionează competiţia şi nu aduce niciun beneficiu consumatorilor. Este îngrijorător că statul maghiar cheltuie banii contribuabililor în aceste vremuri de criză într-o investiţie care nu-şi are sensul", a declarat într-un comunicat directorul executiv al Wizz Air, Jozsef Varadi.

Potrivit reprezentanţilor companiei, unele ţări europene precum Elveţia sau Belgia au gestionat eficient falimentul liniilor aeriene naţionale, respectând legislaţia europeană.

Guvernul ungar a anunţat că va cumpăra 95% din acţiunile companiei aeriene de la acţionarii unguri şi ruşi, restul capitalului rămânând la compania AirBridge din Rusia.

Autorităţile de la Budapesta vor investi aproape 130 de milioane de dolari în încercarea de a salva compania.

Totodată, guvernul va majora capitalul Malev cu 25,2 miliarde de forinţi (aproape 128 de milioane de dolari) şi va transforma datoriile în titluri de valoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici