Yahoo! a respins oferta Microsoft pentru serviciile de căutare

Yahoo! a respins, sâmbătă, o ofertă de vânzare a serviciilor de căutare pe Internet către grupul Microsoft şi a restului companiei acţionarului Carl Icahn, considerând propunerea dezavantajoasă pentru acţionari.

23 afișări
Imaginea articolului Yahoo! a respins oferta Microsoft pentru serviciile de căutare

Yahoo a respins oferta Microsoft

Icahn deţine o participaţie de aproape 5% la Yahoo!.

Microsoft şi Icahn au avansat propunerea, care include înlocuirea imediată a conducerii Yahoo!, vineri seară, şi au acordat acesteia 24 de ore pentru a da un răspuns.

"Această alianţă oportunistă între Microsoft şi Icahn ia în considerare orice, dar nu şi interesele acţionarilor Yahoo!", a declarat preşedintele Yahoo!, Roy Bostock.

Microsoft nu a avut succes în domeniul serviciilor de căutare pe Internet şi s-a aliat cu Icahn şi sprijină obiectivele acestuia pe termen scurt de a forţa Yahoo! să îşi vândă principalele active "în termeni extrem de avantajoşi pentru Microsoft, dar dezavantajoşi pentru acţionarii Yahoo!", a mai spus Bostock.

Oferta a fost înaintată cu câteva săptămâni înaintea adunării generale a acţionarilor Yahoo!, programată la 1 august, la care Icahn vrea să obţină înlăturarea directorului general Jerry Yang şi înlocuirea a nouă membri ai conducerii.

Grupul Microsoft a fost implicat în mai multe runde de negocieri cu Yahoo!, în ultimele şase luni, dar a anunţat că este interesat să reia discuţiile numai cu o nouă conducere a companiei.

Yahoo! nu a anunţat detaliile financiare ale propunerii avansate de Microsoft şi Icahn, dar a precizat că este o variantă îmbunătăţită a ofertei primite în luna iunie, dar mai puţin valoroasă şi mai riscantă decât acordul încheiat cu Google.

Yahoo! a încheiat un acord cu Google în luna iunie, anticipând că îi va aduce venituri suplimentare de 250-450 de milioane de dolari în primele 12 luni de la aplicare.

Surse citate de blogul AllthingsD au declarat că oferta Microsoft include garantarea unor venituri de 20 de miliarde de dolari din publicitate asociată serviciilor de căutare, în decurs de zece ani, ca şi alte "mici îmbunătăţiri ale ofertei anterioare".

Yahoo! a arătat că separarea serviciilor de căutare de restul operaţiunilor ar fi extrem de complexă şi ar putea dura un an până la obţinerea acordului autorităţilor de reglementare.

Din acest motiv, vânzarea integrală a Yahoo! către Microsoft ar fi mult mai simplă şi mai puţin riscantă, iar o astfel de tranzacţie poate fi negociată înainte de adunarea generală de la 1 august, potrivit Yahoo!.

În comunicatul Yahoo! se arată însă că Microsoft a respins din nou propunerea de a prelua compania pentru cel puţin 33 de dolari pe acţiune, în condiţiile în care titlurile sunt tranzacţionare la circa 23,5 dolari pe unitate.

Microsoft a refuzat şi negocierea unei tranzacţii îmbunătăţite de preluare a serviciilor de căutare.

Yahoo! a mai arătat că garanţiile de venituri oferite de Microsoft sunt condiţionate de alţi factori şi sunt sub veniturile anticipate în urma acordului cu Google.

Alte componente ale propunerii înaintate de Microsoft şi Icahn, precum separarea activelor din Asia ale Yahoo! pot fi realizate pe cont propriu, conducerea analizând astfel de măsuri.

Reprezentanţii Microsoft şi Icahn nu au fost disponibili pentru comentarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici