Yahoo adaptează serviciile de Internet pentru comunicaţii mobile pentru diverse telefoane

Yahoo va crea versiuni ale serviciilor sale de Internet destinate comunicaţiilor mobile, pentru a fi compatibile cu diversele platforme software ale telefoanelor, printre care este posibil să se numere şi cele ale Google şi Apple.

1 afișare
Imaginea articolului Yahoo adaptează serviciile de Internet pentru comunicaţii mobile pentru diverse telefoane

Yahoo adaptează serviciile de Internet pentru comunicaţii mobile pentru diverse telefoane

Compania este pregătită să-şi demonstreze angajamentul de a adapta propriile servicii la cele ale companiilor concurente, în cadrul unei noi strategii, a declarat Marco Boerries , directorul Yahoo pentru comunicaţii mobile, la expoziţia pentru aparatură electronică Consumer Electronics Show de la Las Vegas.

Oferind servicii de Internet compatibile cu telefoanele existente, în loc să lanseze un soft concurent propriu, Yahoo poate atrage sute de milioane de utilizatori, a spus Boerries.

Yahoo a realizat o serie de îmbunătăţiri care vor permite un acces mai facil la Internet prin intermediul telefoanelor.

Astfel, diverse companii vor avea posibilitatea să creeze mini-site-uri care vor putea fi accesate prin intermediul paginilor Yahoo, ceea ce va permite creşterea numărului de utilizatori ai serviciilor Yahoo.

Printre companiile care creează astfel de mini-site-uri, numite widgets, se află MTV, MySpace şi eBay.

Yahoo este pregătită să creeze versiuni ale serviciului Yahoo Mobile Widgets, care vor permite utilizatorilor să acceseze rapid paginile favorite de Internet de pe telefoane care folosesc aplicaţii produse de Apple, Google, Microsoft sau Symbian, susţinut de Nokia, a explicat Boerries.

Sarcina noastră este să ne asigurăm că Yahoo Mobile Widgets funcţionează pe orice platformă software, a arătat Boerries.

"Aplicaţia Android a grupului Google este un alt sistem de operare, pe lângă Windows Mobile al Microsoft şi Series 60, susţinut de Nokia, pe care dorim să o sprijinim după ce va fi lansată pe piaţă", a precizat Boerries.

În noiembrie 2007, Google a anunţat formarea Open Handset Alliance, un grup de peste 30 de parteneri format din producători de componente, de telefoane mobile şi operatori de reţele. Mai mulţi dintre aceşti parteneri au anunţat că vor lansa pe piaţă telefoane prevăzute cu software Google Android, la jumătatea anului 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici