Yahoo ar putea anunţa noi reduceri de personal

Compania Yahoo ar putea anunţa săptămâna viitoare că va renunţa la mai multe sute de angajaţi, după ce în decembrie 2008 şi-a redus personalul cu peste 1.600 de salariaţi.

25 afișări
Imaginea articolului Yahoo ar putea anunţa noi reduceri de personal

Yahoo ar putea anunţa noi reduceri de personal

Concedierile ar putea fi anunţate marţi, 28 aprilie, când Yahoo va publica rezultatele financiare din primul trimestru al acestui an, potrivit unei surse apropiate situaţiei.

Compania a refuzat să comenteze informaţiile.

Ultima rundă de disponibilizări a fost efectuată în decembrie 2008. Yahoo, al doilea mare furnizor de servicii de căutare pe Internet din SUA, a avut la sfârşitul anului trecut aproape 13.600 de angajaţi, cu peste 1.600 mai puţini decât în al treilea trimestru.

Noua reducere de personal ar surveni la două luni după ce noul director general al companiei, Carol Bartz, a pus în aplicare un plan extins de reorganizare a managementului intern. Totodată, Yahoo încearcă să atragă parteneri pentru a revitaliza afacerile.

Bartz a fost numită în funcţia de director general în ianuarie.

Compania estimează că vânzările din primul trimestru ar putea să scadă cu până la 16%, la 1,54 miliarde dolari.

Directorii generali ai Microsoft şi Yahoo s-au întâlnit săptămâna trecută pentru a discuta posibile parteneriate în domeniul serviciilor de căutare şi publicităţii pe Internet, potrivit blogului All Time Digital, citat de Reuters.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici