Zborurile americane ale companiilor aeriene chineze aprobate în SUA evită spaţiul aerian rusesc

Companiile aeriene chineze evită să survoleze spaţiul aerian rusesc în cadrul zborurilor recent aprobate spre şi dinspre Statele Unite, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor FlightAware şi a oficialilor din industrie.

1289 afișări
Imaginea articolului Zborurile americane ale companiilor aeriene chineze aprobate în SUA evită spaţiul aerian rusesc

Zborurile americane ale companiilor aeriene chineze aprobate în SUA evită spaţiul aerian rusesc

Rusia a interzis companiilor aeriene americane şi altor transportatori străini să survoleze spaţiul său aerian, ca represalii pentru că Washingtonul a interzis zborurile ruseşti deasupra SUA în martie 2022, după ce ţara a invadat Ucraina.

Înregistrările FlightAware arată că zborurile chinezeşti aprobate recent de Washington nu survolează Rusia, în timp ce zborurile companiilor aeriene chinezeşti din SUA aprobate anterior folosesc în continuare spaţiul aerian rusesc.

La 3 mai, Departamentul de Transport al SUA (USDOT) a declarat că va permite companiilor aeriene chineze să crească serviciile de pasageri din SUA la 12 curse săptămânale dus-întors, număr egal cu cel permis de Beijing pentru transportatorii americani. Anterior, erau permise doar opt zboruri săptămânale ale transportatorilor chinezi.

Secretarul adjunct al USDOT pentru aviaţie şi afaceri internaţionale, Annie Petsonk, a refuzat să răspundă la o întrebare dacă administraţia Biden a cerut ca transportatorii chinezi să evite spaţiul aerian rusesc ca o condiţie pentru aprobarea celor patru noi zboruri.

Petsonk a declarat că majorarea treptată la 12 zboruri pentru China şi Statele Unite „este genul de ritm măsurat pe care este probabil să îl vedem”. Cele 12 zboruri săptămânale reprezintă o mică fracţiune din cele peste 150 de zboruri dus-întors permise de fiecare parte înainte ca restricţiile să fie impuse la începutul anului 2020 din cauza pandemiei COVID-19.

„Există cu siguranţă un mare interes de ambele părţi pentru a merge mai departe”, a adăugat Petsonk.

La 18 mai, USDOT a aprobat un nou zbor săptămânal Air China de la Beijing la New York, un nou zbor săptămânal China Eastern Shanghai Los Angeles, un al treilea zbor săptămânal Xiamen Airlines de la Xiamen la Los Angeles şi al doilea zbor săptămânal China Southern de la Guangzhou la Los Angeles. Zborurile Xiamen şi China Southern au intrat în vigoare la 30 mai.

Transportatorii chinezi nu au putut fi contactaţi.

O declaraţie trimisă prin e-mail de Liu Pengyu, purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei la Washington, nu a precizat dacă transportatorii chinezi au fost de acord să evite spaţiul aerian rusesc pentru noile zboruri.

„Zborurile directe sunt esenţiale pentru creşterea vizitelor reciproce între popoarele chinez şi american”, a declarat el. „Sperăm că restabilirea mai multor zboruri va face bine fluxului de persoane şi comerţului între cele două ţări”.

În februarie, doi senatori americani au cerut administraţiei Biden să oprească companiile aeriene chineze să survoleze Rusia pe rutele americane, ceea ce le oferă un avantaj în ceea ce priveşte consumul de combustibil şi timpul de zbor. La vremea respectivă, Airlines for America, care reprezintă principalii transportatori americani, a lăudat presiunile senatorilor, menţionând preocupările industriei cu privire la zborurile deasupra Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici