Zeci de congresmeni americani propun măsuri medicale şi economice pentru a stimula reluarea activităţilor

Zeci de membri ai Camerei Reprezentanţilor, atât din Partidul Democrat, cât şi din Partidul Republican, au elaborat un plan cu propuneri de măsuri medicale şi economice necesare reluării în siguranţă a activităţilor după anularea restricţiilor antiepidemice, informează Fox News.

313 afișări
Imaginea articolului Zeci de congresmeni americani propun măsuri medicale şi economice pentru a stimula reluarea activităţilor

Congresmeni americani propun măsuri medicale şi economice pentru a stimula reluarea activităţilor

Planul a fost elaborat de 50 de congresmeni reuniţi în Grupul celor care Soluţionează Probleme (Problem Solvers Caucus). Proiectul conţine propuneri de măsuri de ordin medical, acţiuni de relansare economică şi planuri de stimulare economică pe termen lung. Planul va fi prezentat spre aprobarea de către Congres şi de către preşedintele Donald Trump.

"Obiectivul sunt oamenii care aşteaptă o listă de măsuri. Vor să înţeleagă ce credem noi că este necesar pentru a repune lucrurile în mişcare", afirmă congresmanul democrat Josh Gottheimer, copreşedinte al grupului politic din care fac parte atât democraţi, cât şi republicani.

"Acest plan arată că dacă eşti sincer şi vrei să depăşeşti abordarea de partizanat politic, te poţi implica pentru a găsi poziţii comune, pentru binele comun", a declarat, la rândul său, congresmanul republican Tom Reed, copreşedinte al grupului parlamentar.

Casa Albă a prezentat deja un plan de reluare în trei etape a activităţilor economice, dar proiectul a fost contestat de guvernatori ai statelor şi de Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, care îl consideră prea vag.

"Măsurile de redeschidere şi relansare pentru revenirea la muncă"

O abordare pe două fronturi: sănătatea publică şi economia

Măsuri pentru sănătatea publică

"Trebuie să acceptăm că, şi în momentul în care vom redeschide SUA, coronavirusul va fi în societatea noastră până la dezvoltarea şi administrarea unui vaccin. Soluţia este atenuarea impactului şi pregătirea măsurilor pentru gestionarea noilor cazuri", precizează autorii planului, propunând o serie de măsuri pentru reluarea "în siguranţă" a activităţilor.

- Protocoale operaţionale:
- măsuri medicale pentru depistarea noilor focare de infectare şi eradicarea acestora;
- măsuri de limitare a contagierii;
- nu toate comunităţile trebuie tratate la fel;

- Testarea rapidă şi sistematică:
- testare rapidă şi rezultate rapide;
- o bază de date pentru depistarea contactelor persoanelor infectate;

- Furnizarea de echipamente de protecţie:
- măşti medicale, ochelari de protecţie, mănuşi
- oferirea acestor echipamente în şcoli;

- Mecanisme de raportare în timp real a capacităţilor sistemului medical;
- Protejarea personalului din prima linie epidemică;
- Protejarea personalului din a doua linie epidemică;
- Măsuri de protejare a angajaţilor la locurile de muncă;
- Planuri de bune practici;
- Planuri de susţinere a reţelelor de aprovizionare;
- Planuri privind impunerea de urgenţă a restricţiilor de călătorie în cazul reizbucnirii epidemiei;
- Stocurile strategice de materiale;
- Prioritizarea dezvoltării unor tratamente şi vaccinuri;
- Măsuri de igienizare;
- Recomandări medicale zilnice;
- Crearea unui fond de susţinere a sistemului medical;

Măsuri de redresare economică

- Construirea unor reţele sigure de aprovizionare, inclusiv prin constituirea unui grup de lucru în cadrul G20 pentru coordonarea măsurilor în cazuri de pandemii;
- Finanţări acordate companiilor afectate;
- Investiţii directe destinate statelor americane, districtelor şi comunităţilor;
- Măsuri de reinserţie profesională;
- Măsuri destinate agriculturii;

Măsuri de stimulare economică pe termen lung

- Investiţii substanţiale în infrastructură:
- "Trebuie să facem investiţii substanţiale în infrastructura naţiunii noastre - în reţelele de transport aerian, feroviar, rutier, tuneluri, poduri, sisteme de alimentare cu apă şi reţele digitale (...)", precizează planul;
- Acţiuni continue de stimulare: "Trebuie luate în considerare acţiuni suplimentare".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
economie,
politică

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici