ZF Digital '12 - Cătălin Creţu, VISA: Plata online a impozitelor este "puţin cam în aer" din cauza comisionului impus de primării

Plata online a taxelor şi impozitelor este "puţin cam în aer" din cauza impunerii de către primării a unui comision pentru a oferi cetăţenilor această modalitate de plată, a declarat directorul general al VISA România, Cătălin Creţu.

172 afișări
Imaginea articolului ZF Digital '12 - Cătălin Creţu, VISA: Plata online a impozitelor este "puţin cam în aer" din cauza comisionului impus de primării

Catalin Cretu 9Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Avem două probleme. Prima este distribuţia credenţialelor (user şi parolă de acces) către populaţie. Dacă această distribuţie ar fi transferată băncilor, atunci lucrurile ar sta cu totul altfel, pentru că ele ştiu câţi clienţi utilizează serviciile internet banking şi efectuază plăţi online cu cardul", a spus Creţu la cel mai important eveniment marca Ziarul Financiar dedicat industriei IT, ZF Digital '12.

El a adăugat că foarte multe primării au optat pentru suprataxarea plăţilor online a taxelor şi impozitelor.

"Practic, primăriile au preferat să transfere acest cost, respectiv comisionul de acceptare al băncii, la cetăţeni. Edilii nu înţeleg că dacă ar da drumul la această facilitate românii, mai ales cei din străinătate, care vin în ţară de sărbători şi nu au timp pentru aceste plăţi, vor aduce bani la buget", a spus reprezentantul VISA România.

Creţu a menţionat că studiile arată că impunerea unui comision la plata taxelor şi impozitelor reduce semnificativ intenţia de a efectua astfel de operaţiuni.

"În pofida acestor probleme, plata online a taxelor şi impozitelor a crescut de cinci ori în acest an, deci potenţial există", a spus Creţu.

Denumit www.ghiseul.ro, sistemul care permite achitarea online a impozitelor şi taxelor prin intermediul cardurilor bancare, a fost lansat în martie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici