Zi cu evoluţii mixte la bursă. BET bate maxim după maxim şi se apropie de pragul de 10.000

Patru din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au marcat aprecieri luni, printre ei numărându-se şi referinţa pieţei principale, BET, care a urcat cu 0,16% la un nou maximum post-criză, al ultimilor 12 ani, de 9.903,07 de puncte.

99 afișări
Imaginea articolului Zi cu evoluţii mixte la bursă. BET bate maxim după maxim şi se apropie de pragul de 10.000

Zi cu evoluţii mixte la bursă. BET bate maxim după maxim şi se apropie de pragul de 10.000

BET a bătut maxim după maxim în acest an, plecând de la un nivel scăzut după prăbuşirea cauzată de OUG 114/2018, ajungând acum la mai puţin de 1% de atingerea pragului psihologic de 10.000 de puncte, nivel pe care nu l-a mai atins din finalul anului 2007.

Din punctul de vedere al lichidităţii, săptămâna a debutat însă cu stângul, în ton cu evoluţia generală din ultimele luni, valoarea tranzacţionată fiind din nou cu mult sub media ultimei luni de tranzacţionare, la doar 24,35 milioane de lei (5,1 milioane de euro). Media zilnică înregistrată în acest an în privinţa rulajului se ridică la 39,67 milioane de lei, ce se prefigurează în lipsa unui puseu de tranzacţii masive în decembrie a fi cel mai slab an din punctul de vedere a lichidităţii din ultimii trei ani.

Bursa locală a evoluat în opoziţie cu bursele europene, care consemnau deprecieri mai mari, de peste 1% şi până la 2% în ansamblu. La rândul lor, indicii americani marcau şi ei corecţii de peste 0,5% după raliul din noiembrie către noi maxime istorice, provenit din publicarea unor date pozitive despre economie şi semnale pozitive dinspre negocierile comerciale dintre Statele Unite şi China.

Din cadrul indicelui BET, cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de: Digi Communications (DIGI) şi Alro (ALR) plus 0,94%, Banca Transilvania (TLV) plus 0,78% şi Nuclearelectrica (SNN), plus 1,87%. La polul opus regăsim titlurile MedLife (M), cu o scădere de 1,49% şi Electrica (EL) care au pierdut 1,33%.

Titlurile OMV Petrom (SNP), care au scăzut cu 0,23%, au ocupat prima poziţie în topul celor mai tranzacţionaţi emitenţi, cu schimburi în valoare de 6,13 milioane de lei. Titlurile producătorului de petrol şi gaze sunt urmate în clasamentul rulajelor de acţiunile TLV, cu 4 milioane de lei, şi BRD, cu tranzacţii în sumă de 3,72 milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
burse,
maxime,
actiuni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici