COMENTARIU Lelia Munteanu: Ce înseamnă „o sumă impresionantă" pentru România?

Cu noaptea-n cap...

4948 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Ce înseamnă „o sumă impresionantă" pentru România?
Cu noaptea-n cap, Preşedintele României, de la Bruxelles, a ţinut să fie primul care ne informează: „am obţinut pentru România o sumă impresionantă", adică 79.917.000.000 euro.
 
Cu noaptea-n cap am rămas ore întregi, calculând.
 
Klaus Magnus a uitat să spună esenţialul: ce cuprinde suma impresionantă. Cât din cele 80 de miliarde sunt bani nerambursabili, cât împrumuturi şi cât reprezintă bani pentru exerciţiul financiar 2021-2027.
 
Nici postarea lui Florin Fantastic de la Finanţe nu m-a luminat: „Succes al Preşedintelui României la Bruxelles. Suma RECORD negociată pentru România". Ghinion! Tocmai în ce costă RECORDUL a uitat să ne spună.  
 
Principiul - singurul pe care îl cunosc - e că te lauzi nu cu ce ai obţinut fiindcă ţi se cuvine, ci cu ce reuşeşti să obţii peste, prin negociere. Iar dacă ai obţinut ceea ce ţi se cuvine sau sub, e bine să te impresionezi mai discret.  
 
Dacă din cele 80 de miliarde, suma nerambursabilă e de doar 20 de miliarde (cu chiu cu vai, asta e cifra pe care am găsit-o), după calculele mele, am obţinut cu puţin sub cât ni s-ar cuveni. (Ca să ajung la această concluzie am efectuat operaţii de adunare, scădere şi împărţire, folosind populaţia Uniunii Europene - 444.100.000, populaţia României - nu ştim câţi suntem, dar raportăm vreo 20.000.000, şi cele 750 de miliarde euro alocate reconstrucţiei economice).  
 
Întrebarea e dacă vom reuşi să punem pe hârtie nişte proiecte. Mă gândesc că banii n-o să ni-i împrăştie, ca pe nişte îngrăşăminte, din elicopter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici