COMENTARIU Lelia Munteanu: Covidul. Mod de întrebuinţare

2155 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Covidul. Mod de întrebuinţare

Cei doi proaspeţi membri ai PSD, Rafila şi Streinu-Cercel, îmi amintesc declaraţia lui Makhlouf  Zohar (parlamentar israelian în partidul lui Netanyahu şi susţinător fanatic al premierului). Într-un interviu acordat în vară, devenit între timp viral, personajul mărturisea cinstit că a intrat în politică pentru "bani, putere şi respect" (kesef, koah, kavod), deşi un înţelept îl avertizase că rareori pot fi cumulate toate cele trei într-o viaţă de om.

Rafila şi Streinu-Cercel bani au. Respect au avut, ba chiar unul multiplicat spectaculos de covid, capital de respect pe care tocmai l-au investit în PSD, în schimbul unui loc pe listele de viitori parlamentari. M-am întrebat ce le-a lipsit, de ce şi-au pus între paranteze, în plină pandemie, o profesie care teoretic ţine de vocaţie. Pentru putere.

Putere şi imunitate. (Prof. Univ. Dr. Streinu-Cercel făcuse, încă de la sfârşitul lui martie, o declaraţie care părea stranie la vremea aceea: "După ce se termină boleşniţa asta, pandemia, or sa vină alţii să ne tragă de mânecă: dar cum aţi realizat voi achiziţiile? Aici trebuie scos un cadru normativ cât se poate de clar care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor").

Prof. Univ. Dr. Rafila, reputat microbiolog, nu pare a mai avea curiozitatea ştiinţifică cum se va termina epidemia, de vreme ce ocoleşte şansa profesională de a i se dedica exclusiv.

Şi unul, şi celălalt vor declara că nu-şi abandonează pacienţii, subînţelegând că Parlamentul e un fel de parcare pentru orgolii. Probabil că nu vor abandona mai ales showurile sanitare televizate care i-au consacrat public, colorându-le politic. Doar că spectatorii - care au nevoie ca de aer de informaţii validate ştiinţific - vor fi cel puţin circumspecţi în a-i mai crede.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici