COMENTARIU Lelia Munteanu. De ce mor păsările?

1895 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. De ce mor păsările?

Foto: Twitter

Răspunsul ştiinţific nu e: de plictiseală, la dezbaterea electorală Trump-Biden.

Ultima confruntare electorală Trump-Biden lasă în urmă acelaşi gust de penibil. Două personaje care îşi fardează strident inadecvarea.
 
Primul joacă, aşa cum a făcut-o o viaţă, la cacealma. Celălalt - în echilibru precar - a fost injectat în supradoză cu poncife (aduc speranţa nu teama, voi fi presedintele tuturor americanilor etc. etc.).
 
Nici o idee, nici o viziune în dezbaterea celor doi, dintre care unul, spre neliniştea noastră a tuturor, va conduce lumea.
 
Cu adevărat interesante au fost comentariile de după. Unul dintre ele, de-a dreptul educativ.
 
Având fiecare dintre cei doi candidaţi de răspuns la tema "schimbările climatice", Biden s-a avântat în sfera energiilor regenerabile, pe când Trump nu s-a desprins de la sol. Când Biden a vorbit despre energia eoliană, Trump a emis una dintre părerile sale ferme: pe lângă faptul că e "extrem de costisitoare", "ucide toate păsările".
 
I-a replicat imediat pe Twitter Michael Gerrard, profesor de drept al mediului, care a afişat un tabel cu cauzele pentru care mor păsările. Bine de ştiut: pe primul loc... ferestrele (cele despre care preşedintele în exerciţiu îl acuza pe fostul vicepreşedinte că vrea să le micşoreze pentru a reabilita termic clădirile), pe locul doi - pisicile fără stăpân, pe trei - firele de înaltă tensiune, pe patru - pesticidele şi abia pe unul dintre ultimele locuri, după vânătoare, turbinele aeriene. O activistă de mediu a adăugat că, de regulă, se evită ampalasarea turbilelor eoliene pe culoarele de zbor ale păsărilor, că sunt oprite temporar în perioadele de vărf ale migraţiei şi că lamele sunt vopsite astfel încât să fie remarcate de la distanţă de zburătoare.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici