COMENTARIU Lelia Munteanu: Eradicarea covidului sau redresarea economiei?

Aceasta e întrebarea.

974 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Eradicarea covidului sau redresarea economiei?

Foto: Twitter / Amir Haskel

Eradicarea covidului sau redresarea economiei? Pentru multe ţări, care au cam ajuns la fundul sacului, pompând resurse de-a valma în primul val al epidemiei, şi una şi alta nu se pot realiza. Iar atunci, evident, pentru supravieţuirea naţiilor, redresarea economiei devine prioritară.

În România, autorităţile emit judecăţi contradictorii, iar societatea civilă - profund politizată - deapănă propagandă.

În Israel, autorităţile sunt şi ele depăşite de situaţie până la ridicol, însă în societatea civilă şi între specialişti există minţi limpezi, nepervertite politic.

Apropo de autorităţile de la Ierusalim, ieri dimineaţă s-a întrunit Cabinetul Corona: ceartă generală, nu s-a înţeles nimeni cu nimeni. Până la urmă, premierul Netanyahu a găsit soluţia - a suspendat şedinţa. Viitorul premier Gantz a mai încercat să spună ceva, dar Bibi i-a tăiat-o scurt: „Nu acum!”.

Presa israeliană e aproape unanimă în a constata că situaţia a fost scăpată de sub control şi că, în afară de a speria şi certa populaţia nu s-a făcut mai nimic.

Ca dovadă, pe seară, Yuli-Yoel Edelstein, noul ministru al Sănătăţii, a ţinut o conferinţă de presă din care nimeni n-a priceput nimic, decât că s-a răţoit la populaţie, la media, la miniştri. Rugat de un ziarist să fie mai concret, a răspuns că astăzi vom afla mai mult. Mi-e greu să cred că astăzi vom afla mai mult decât nimic. (După cinci minute de bătut câmpii, Edelstein a fost scos din live, de pe toate posturile).

Au reînceput protestele, în toată ţara, din ce în ce mai violent.

Vineri, la manifestaţiile din faţa reşedinţei premierului, a fost reţinut un general în rezervă: Amir Haskel. Comportamentul său n-a justificat nici pe departe demersul poliţiei, singurul motiv pare să fi fost faptul că imaginea unui general în rezervă de 67 de ani protestând împotriva lui Netanyahu nu dădea bine deloc. A fost eliberat de tribunal ieri dimineaţă. Amir Haskel a ţinut să-i comunice lui Bibi, prin intermediul presei, că experienţa închisoarii nu-i chiar aşa de rea.

Un sondaj de opinie dat publicităţii ieri arată că, mai mult decât de epidemie, 85 la sută dintre cetăţeni se tem de înrăutăţirea situaţiei economice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici