COMENTARIU Lelia Munteanu: Houdini de Cesareea mai are are 10 zile ca să scoată Guvernul din joben

902 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Houdini de Cesareea mai are are 10 zile ca să scoată Guvernul din joben
Mai sunt zece zile până când expiră mandatul încredinţat de preşedintele Reuven Rivlin lui Netanyahu pentru a forma Guvernul. Bursa pariurilor fierbe: va reuşi Houdini de Cesareea o nouă magie politică sau va fi obligat să restituie mandatul?

Nehemia Shtrasler suţinea ieri în cotidianul Haaretz că Bibi, "cel mai mare borfaş al politicii israeliene", plăteşte acum preţul minciunilor cu care a reuşit să vrăjească o ţară întreagă, aflându-se în situaţia ca nici un politician să nu mai creadă un cuvânt din ceea ce spune, fapt pentru care nici unul, în afara ultrareligioşilor care au obţinut ce şi-au dorit, nu mai e dispus să facă vreo alianţă cu el

Naftali Bennett, liderul naţionaliştilor, luptă cu toate armele. E în tratative avansate cu Yair Lapid, liderul centriştilor din Yesh Atid şi fostul co-preşedinte al defunctei alianţe Kahol Lavan. Bennett ameninţă că, dacă nu se va înţelege cu Lapid, va susţine ideea de alegere directă a premierului.

Numai că, în cele mai recente sondaje, tema alegerilor directe de prim ministru arată un avantaj clar pentru Netanyahu, chiar dacă - faţă de măsurătorile anterioare - diferenţa dintre Bibi şi Lapid se micşorează.

La întrebarea "Cine e mai potrivit ca prim ministru, dintre următorii candidaţi?", răspunsurile au fost următoarele:

Bibi                             36%

Lapid                          23%

Gantz                           9%

Bennett                        8%

Saar                              8%

La aceeaşi întrebare, însă cu doar două opţiuni:

Bibi                              43%

Lapid                           37%

La aceeaşi întrebare, cu alte două opţiuni:

Bibi                               41%

Bennett                         26%.

În Orientul Mijlociu, zece zile trec într-o clipă, dacă nu se întorc la nesfârşit să te bântuie. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici