COMENTARIU Lelia Munteanu: Înaintea noii carantine totale, Ministerul Apărării israelian cere să coordoneze criza sanitară

Protestele se înmulţesc şi se radicalizează.

3809 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Înaintea noii carantine totale, Ministerul Apărării israelian cere să coordoneze criza sanitară
Cu 1686 cazuri de noi infectaţi în 24 de ore (recordul a fost raportat ieri  dimineaţă), Israelul se pregăteşte de lockdown - decizie amânată aseară pe săptămâna viitoare, în speranţa că situaţia se va îmbunătăţi. Cel puţin aşa speră autorităţile care încă n-au comunicat de ce s-a înrăutăţit. 
 
Se vor înăspri din nou restricţiile, însă aşa cum se desfăşoară acum lucrurile la nivel de Comitet Anticorona, când se va ieşi din acest al doilea programat lockdown rezultatul va fi acelaşi.
 
Ministerul Apărării (ministru: Benny Gantz, inamicul lui Netanyahu) cere, din nou, insistent, să i se încredinţeze coordonarea crizei sanitare. Evident, nici Minsterul Sănătăţii şi nici premierul nu iau în considerare, deocamdată, solicitarea.
 
Aseară - proteste. La Tel Aviv, pe malul mării - liber-profesioniştii, antreprenorii, salariaţii şi oricine s-a considerat nedreptăţit. La Ierusalim, în strada Balfour - "Drapelele Negre", în faţa reşedinţei premierului. Tot la Ierusalim, ultraregilioşii - împotriva carantinării cartierelor în care locuiesc. În toată ţara – revolta cercetaşilor, cărora li s-au redus activităţile din lipsă de buget.
 
Dintre toate, mitingul "Drapelelor Negre" s-a lăsat cu încăierare generală - protestatari, poliţişti, ziarişti (foto). Răniţi şi reţineri. (Mediu ideal pentru contaminare). De ştiut e că "Drapelele Negre" şi-au aşezat corturi în Balfour de cel puţin o lună. Din când în când, cam pe la ora când se crapă de ziuă, poliţia le dărâmă corturile, care sunt la scurt timp ridicate din nou. Interesant e că membrii "Drapelelor Negre" sunt oameni cu părul alb, printre ei chiar octogenari şi nonagenari, dintre cei care au clădit Israelul şi care sunt nu-l mai vor pe Regele Bibi, considerănd că le-a compromis idealurile. În fine, era de aşteptat ca aseară să se lase cu violenţe, măcar şi pentru că poliţia le-a repartizat protestatarilor un spaţiu periculos de mic de "manevră".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici