- Home
- Editorialiștii
- (05.07.2020, 18:55)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU Lelia MUNTEANU: Israel - cea mai gravă criză economică din istorie
Haos, indus de o conducere incompetentă.
3210 afișări

COMENTARIU Lelia MUNTEANU: Israel - cea mai gravă criză economică din istorie
În numărul din 2 iulie al ziarului Globes (Financial Times israelian), redactorul şef, Naama Sikuler, publică editorialul intitulat "Treziţi-vă".
Câteva idei desprinse rechizitoriul rece al doamnei Sikuler: Israelul se îndreaptă în galop spre cea mai gravă criză economică din istoria sa. Ministrul Finanţelor, Israel Katz (un politruc, aş adăuga) neglijează problemele, iar funcţionarii din subordine n-au nici o iniţiativă, ministrul Economiei, Amir Peretz, picoteşte, premierul e total absent. Leadershipul economic al ţării e paralizat, lipsit de viziune, incapabil să construiască Bugetul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ce contribuție a adus poporul bugetar de 1,2 miliarde de bugetari la creșterea României pentru ca bugetul să crească de la 18 milioane în 2004 la 124 miliarde în 2023?
-
Adrian Sârbu: „Domnul Ciolacu m-a lămurit: există poporul român bugetar şi poporul român nebugetar. Cine sunt şmecherii şi cine fraierii, nu ne-a spus”
-
Guvernul ar putea prelungi plafonarea poliţelor RCA până la finalul acestui an
-
Războiul din Ucraina, ziua 582. Rusia atacă din nou cu drone / Putin s-a văzut cu Kadîrov / NATO monitorizează Rusia din Lituania / Stoltenberg este la Kiev şi s-a referit la atacurile de la graniţa cu România / Lavrov vorbeşte despre nazism şi vrea negocieri în termenii Moscovei
În aceeaşi publicaţie financiară - un interviu cu prof. Varda Liberman, o somitate academică în domeniul businessului, care identifică principalele greşeli ale conducerii israeliene în managementul crizei Corona:
1. Învăţământul s-a redeschis pe baza unor restricţii impracticabile.
2. Liderii cu putere de decizie au manifestat prea multă siguranţă de sine.
3. Ieşirea din carantina generală a fost rapidă şi necontrolată.
4. Comunicarea cu publicul - lăsată pe mâna prea multora.
5. Inexistenţa unui for de decizie unic, multidisciplinar.
Suplimentului Globes titrează, cu litere de-o şchioapă, HAOS şi abundă în exemple de măsuri contradictorii, care zăpăcesc populaţia, oglindă a confuziei autorităţilor. Între aberaţii: o măsură interzice călătoria în picioare în mijloacele de transport în comun, altă măsură vorbeşte despre distanţare de doi metri; se interzice prezenţa în lift a mai mult de două persoane în acelaşi timp, dar în clădirile cu peste cinci etaje e permisă încărcarea lifturilor la jumătate din capacitatea maximă; în sălile care organizează petreceri - maximum 2 metri pătraţi pentru o perosană, în muzee - 7; în restaurantele cu 100 de locuri, pot mânca 100 de oameni, în restaurantele cu 110 locuri - doar 93; persoanele expuse la un contaminat cunoscut au obligaţia de a intra in izolare, elevii care dau Bac-ul – nu; în şcoli, disanţarea legală e de doi metri, însă standardul de construcţie nu admite o distanţare mai mare de 1,3 metri; la spectacole sunt admişi 250 de oameni, la adunările organizate doar 50...
Se vorbeşte tot mai des despre necesitatea unui nou lockdown, iar explozia numărului de infectaţi e un argument de necontrazis.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





GANDUL.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe