COMENTARIU Lelia Munteanu. Israelul iese curând din valul 4. "Secretul": vaccinarea

Astă-seară, pe Canalul 12 israelian, profesorul Eran Segal (foto) de la Institutul Weizmannn a dat pronosticul corona pe următoarele două săptămâni. Îmbunătăţirea datelor va continua. Peste două săptămâni, vor fi 200-400 de bolnavi de Covid-19 în secţiile de terapie intensivă (la începutul săptămânii scăzuseră sub 700, astăzi erau sub 600).

13151 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. Israelul iese curând din valul 4. "Secretul": vaccinarea

COMENTARIU Lelia Munteanu. Israelul iese curând din valul 4. "Secretul": vaccinarea

Moderatora emisiunii a menţionat că, de la debutul epidemiei în Israel, Eran Segal a avut cele mai corecte pronosticuri, mult mai exacte decât ale Ministerului Sănătăţii.

De mâine, autorităţile de la Ierusalim anulează toate certificatele verzi, fiindcă înainte de valul 4 toate certificatele aveau valabilitate până la sfârşitul anului, cu mult peste 6 luni de la ultima doză. De data acesta se va distribui un certificat verde compatibil cu cel al UE (codul QR va putea fi citit oriunde în Uniunea Europeană).  

Numai anumite categorii de persoane vor putea obţine certificatele noi:

  • - vaccinaţii cu trei doze (la o săptămână după primirea ultimei doze)
  • - vaccinaţii cu două doze (ultima cu nu mai mult de 6 luni în urmă)
  • - însănătoşiţii (cu maximum 6 luni în urmă).

Vor trece câteva zile până când portalul Ministerului Sănătăţii va face faţă cererilor – acum, cam 5 milioane.

"Secretul" Israelului în lupta cu covidul e vaccinarea. Iar "secretele" ratei mari de vaciinare sunt încrederea în autorităţi şi o campanie inteligentă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici