COMENTARIU Lelia Munteanu: Istoria României, de la Ştefan cel Mare la Joe Biden

4805 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Istoria României, de la Ştefan cel Mare la Joe Biden

COMENTARIU Lelia Munteanu: Istoria României, de la Ştefan cel Mare la Joe Biden

A opta minune de la Caracal (pe celelalte şapte le ştiţi - cimitirul pe strada Învierii, puşcăria pe strada Libertăţii etc.) s-a săvârşit sub ochii noştri: americanii au însămânţat saci cu dolari. La vremea culesului, ţăranii din împrejurimi au recoltat scut antirachetă. Au ştiut că e copt în 2016, la tăierea panglicii. Iar acu', când ruşii au intrat peste ucraineni, putem şi noi să dăm năvală peste ăia de la paşapoarte ca s-o ştergem din Românica, fiindcă are cine să-i protejeze pe guvernanţi.  

Ce e de reţinut? Un scut nu se vede. N-ai cum să palmezi un şurub, să şterpeleşti o bară de cupru, să doseşti un fier cornier, să iei cu împrumut barem o canistră de combustibil. Pleaşca funcţionează după alt mecanism: puşcaşii marini (aşa le zice lor, la derută, chiar dacă stau pe uscat), sătui de instrucţie, vin la bodega din comună să se relaxeze la una mică. Poate două sau mai multe. Deci, consumă. Ce ne-a învăţat economia de piaţă? Că cine consumă plăteşte. Banu' lui aduce bunăstare, bunăstarea aduce optimism, optimismul se manifestă. Pentru noi, băştinaşii, puşcaşii ăştia marini sunt ca turiştii străini. Ridică pibul. Avantajul e că americanii rămân pe loc, să proptească scutul.

Ieri, radarul camuflat în porumbarul primarului a surprins-o pe cetăţeana Bombonica, purtând un dialog de specialitate cu profesorul de botanică şi lucru manual:

– Maică, da' dacă rachetele astea îmi efectuează... afectuează... afectuieşte mie prazu'?

– Exclus. Deoarece întrucât nu cultivi această erbacee legumicolă în asolamentu lu' matale. Ştiinţific vorbind, cel mult s-ar putea să-ţi răsară intempestiv şi mai diversificat, ca urmare a impactului radiaţiilor ionizante benefice.

– Zi-i, maică, mai rar, ca să notez aici pe aiped, că nu reţiu minte.

Satisfacţie patriotică: directorul şcolii a făcut o expunere documentată despre istoria ţării noastre, de la Ştefan cel Mare la Joe Biden, oamenii au încins o horă, la prăvălie s-au şters zece virgulă cinci la sută din datoriile de pe caiet.

... Să fie vreun semn? Fetele de pe centură au visat că e pace, că a explodat preţul scurtului şi că lumea panicată face coadă la ele ca la benzinărie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici