COMENTARIU Lelia Munteanu | Parasha Spionilor

Până cel mai devreme pe 14 iunie, când va avea loc votul în Knesset pentru noul guvern, situaţia în Israel rămâne instabilă, dacă nu de-a dreptul incendiară.

1096 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu | Parasha Spionilor

COMENTARIU Lelia Munteanu: Parasha Spionilor

Canal 12 anunţa ieri: "Surse din securitate ne-au declarat că au grijă ca Netanyahu să nu pună paie pe foc". Expresia "a pune paie pe foc" sau o alta care circulă – "a aprinde un chibrit" - se referă la faptul că Regele Bibi ar fi în stare de orice, inclusiv să declanşeze un nou conflict în Gaza, sau să provoace Iranul, sau să înfrunte armat Hizballah, ca să-şi salveze scaunul de premier, care pentru el echivalează cu libertatea.

Vechiul şi constantul său inamic Ehud Barak, fost şi el prim-ministru al Israelului, spune cam acelaşi lucru: "Netanyahu e jalnic şi disperat, dar periculos".

Încă zece zile de acum înainte - timp preţios pentru geniul politic al Regelui Bibi.

În seara aceasta, pe Facebook, înaintea urării „Shabbat Shalom", s-a adresat poporului invocând o parasha (secţiune din Tora, reprezentând lectura săptămânii), aşa-numita Parasha Spionilor, şi - cu neîntrecutele sale accente profetice - i-a comparat subtil pe Yair Lapid şi Naftali Bennett (cei care ar urma să se rotească în funcţia de premier) cu două personaje malefice - Iosua, fiul lui Nun, şi Caleb, fiul lui Iefune (Numeri 14). Acuzându-i că au slăbit spiritul poporului înrobindu-l intereselor personale, chemă întreaga dreaptă politică să se ridice şi să formeze un guvern puternic, care să apere şi „să păstreze Ţara Israelului".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici