COMENTARIU Marius Oprea / 1 aprilie, Ziua Păcălelilor, Ziua Semicentenarului lui Cîţu sau Ziua Mazilirii lui Cîţu

Am anunţat deja în precedentul articol că eu cred că a venit vremea mazilirii lui Florin Cîţu, pentru că – în primul rînd – a călcat pe bec, mai bine zis pe ”veioza” de la Cotroceni, prin vizita lui în Statele Unite, acţiune prin care a încălcat teritoriul sfînt al ”politicii externe”, rezervată Măreţului Klaus. Îndrăzneala şi tupeul lui Cîţu vin în continuarea atacurilor lui permanente şi prost mascate la adresa premierului Nicolae Ciucă, deja exasperante nu doar pentru preşedinte, ci pentru toată lumea.

3081 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Marius Oprea  / 1 aprilie, Ziua Păcălelilor, Ziua Semicentenarului lui Cîţu sau Ziua Mazilirii lui Cîţu

COMENTARIU Marius Oprea / 1 aprilie, Ziua Păcălelilor, Ziua Semicentenarului lui Cîţu sau Ziua Mazilirii lui Cîţu

Şi cînd se leagă de pesedişti – dealtfel, aliaţii la guvernare – Florin Cîţu dă senzaţia că are ceva cu Ciucă. S-a supărat pe el toată lumea – din cei, puţini, care-i mai iau în seamă existenţa. E singurul şef de partid, din istoria recentă a României, cu un rezultat în sondajele de opinie atît de jos, la capitolul popularitate: în cel mai recent, dat publicităţii chiar azi, Cîţu are 6%.

Florin Cîţu a devenit brusc, la revenirea din Statele Unite, cel mai singur om din politica românească. Nu ştiu cîţi îl vor felicita mîine, de ziua lui, 1 aprilie, cînd împlineşte vîrsta de 50 de ani (la mulţi ani!, cu compasiune). La partid, în această seară, la ”socializarea” pe care a convocat-o în avans de aniversare, n-a venit decît Stolojan, pentru că lîngă oamenii aflaţi pe marginea prăpastiei în politica românească, puţini sinucigaşi politic se arată. Iar Stolojan, din acest punct de vedere e un decor.

Scandalul e evident, dar ar fi trebuit ţinut sub preş: întrebat de ziarişti ce se întîmplă, ”decorul” a glăsuit că "trebuie să discutăm aceste lucruri în partid. Şi, cu cât mai repede, cu atât mai bine", a spus Stolojan. El ar fi ţinut ca problemele partidului să nu răsufle în presă: ”îmi pare rău că există aceste luări de poziţie în mass media, înainte de a proceda la aplicarea regulilor prevăzute de statutul PNL. Cînd există oameni nemulţumiţi în partid, avem proceduri”.

De pildă, procedura cuţitului în spate, e de departe cea preferată în partidul liberal, în ultimii ani. Cîţu e ultimul care l-a ţinut de mîner, în vreme ce ”echipa cîştigătoare” îl ţinea stîns pe Orban, să nu se mai zbată mult. Dar la această nouă execuţie liberală, Florin Cîţu aduce mai degrabă cu Nero, deşi el nu scrie poezii, nici n-a dat pîine şi circ. Doar că a ”ars” bugetul.

În rest, pretorienii se pregătesc să-l hăcuiască. Unul dintre cei mai prizăriţi dintre ei, Ben Oni Ardelean, a şi vorbit, spunînd despre Florin Cîţu: ”Dacă trece lumea pe lîngă tine ca pe lîngă un stîlp de telegraf, ai o problemă”. Ardelean e într-o confuzie: Cîţu e impopular, nu necunoscut. Necunoscut, să fim drepţi, e el. Deşi e la al treilea mandat de parlamentar, Ben Oni Ardelean există în presă prin aceea că singur s-a declarat, pe rînd, ”stresat” şi ”slab de inimă”: a avut o ieşire nervoasă în 2019 la adresa jurnaliştilor în Parlament, după care şi-a cerut scuze. A spus că e stresat. În 2020,  premierul Cîţu l-a luat ”consilier onorific”, după ce Ben Oni Ardelean a rămas fără permis de conducere. A fost prins cu alcoolemie peste limita legală şi a spus atunci că va face contestaţie, pentru că el a luat ”doar nişte pastile de inimă”.

Acum, inima largă a lui Florin Cîţu îşi aşteaptă pumnalul. Nu e o întîmplare că, după ”scrisoarea celor 40”, apare la fix un sondaj de opinie, în care acesta e pe ultimul loc la popularitate. E un ordin de zi pe unitate. Florin Cîţu a trecut pe roşu de prea multe ori, tratîndu-l pe Iohannis ca pe un semafor defect. Era timpul să i se ridice carnetul. Dar, chiar de 1 aprilie? De ziua lui? Liberalii se poartă ca nişte miliţieni fără inimă…

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici