Comentariu Marius Oprea / Cîţu: singurel la Hostomel

Florin Cîţu are un talent deosebit: acela de a atrage penibilul. Nu mai cred că îl caută, neapărat, cu dinadinsul. Nu are totuşi o faţă de om cu totul ”dus”, chiar dacă e un naiv, un fel de adolescent îmbătrînit. Să nu uităm că a fost într-adevăr atît de şmecher, încît i-a dus de nas el însuşi, pe mulţi. Aşa a şi ajuns prim ministru şi este, încă, al doilea om în stat. Dar Cîţu are de la o vreme o figură resemnată, a unuia obişnuit deja cu faptul că toate i se varsă în cap. S-a obişnuit şi nu se mai împotriveşte sorţii. De la o vreme înoace, toate îi ies pe dos.

4990 afișări
Imaginea articolului Comentariu Marius Oprea / Cîţu: singurel la Hostomel

Comentariu Marius Oprea / Cîţu: singurel la Hostomel

Pînă la urmă, trebuie să observăm mai întîi că Florin Cîţu, că vrem, că nu vrem, e cel care a avut iniţiativa, ca preşedinte al Senatului, să aranjeze ca preşedintele Volodimir Zelenski să se adreseze Parlamentului României – ca preambul al vizitei unei delegaţii a ţării noastre, pe care neîndoielnic se aştepta să o fi condus. Nu preşedintele Iohannis, care nu mai are idei, de cînd şi-a trimis consilierul ambasador peste ocean. Dar lui Cîţu nu i s-a potrivit planul.

Cred că amestecul lui Florin Cîţu în ”politica externă”, atîta cîtă mai e, a României, cu un preşedinte care poate fi acuzat de orice, dar nu de iniţiative, i-a ajuns pînă la gît lui Klaus Iohannis. De fapt, am mai scris că, în opinia mea, de la vizita lui Cîţu în Statele Unite, i s-a tras acestuia şi căderea rapidă din funcţia de prim-ministru. O prăbuşire regizată tot de la Cotroceni, cu aceiaşi actori din ”echipa cîştigătoare”. Şi chiar mai prompt, mai aseptic şi elegant, decît s-a întîmplat cu Ludovic Orban.

Doar nu vă imaginaţi că Iohannis ar fi fost supărat pe Cîţu că-i punea veşnic ”beţe în roate” lui Ciolacu, în şedinţele coaliţiei? Poate că şi Nicolae Ciucă va fi fost supărat pe veşnicele sale nazuri, cu acest prilej – dar el nu avea de ce să mai plece urechea la preşedintele partidului, atîta vreme cît ”telefonul roşu” îi suna şi îi sună de altundeva, şi nici nu a fost vreodată obişnuit, în toată cariera lui militară, cu dubla comandă.

Supărarea lui Iohannis trebuie că a luat dimensiuni faraonice, cînd Cîţu s-a vîrît iarăşi ”pe externe” şi a vorbit la cabinetul lui Zelenski, aranjîndu-i intervenţia în Parlamentul României şi totodată propria lui vizită acolo, încă de acum două luni. Aşa că Iohannis l-a fript, cum numai el ştie. ”Dragonul roz” de la Cotroceni a vărsat o vreme foc pe nări, după ce Florin Cîţu şi-a trîmbiţat vizita, de cînd a avut neaşteptata iniţiativă – un fel propriu, de a-i arăta lui Iohannis că a înţeles cît de mult l-a supărat iniţiativa lui precedentă, de a ”merge în State”, că ştie asta, dar, pentru că i-a luat partidul, nu dă doi bani pe această supărare a omului de la Cotroceni. Şi nici pe el. Că nu mai e un ”hopa-mitică” al lui Klaus cel Mare.

Dar, ca întotdeauna, Florin Cîţu, de la Superman încoace, îşi supralicitează puterile. Klaus Iohannis nici nu se joacă şi nici nu ştie de glumă, cînd te amesteci în reţeta lui de salam săsesc. Şi, uite-aşa, prima imagine cu Cîţu, de un penibil desăvîrşit, cu vestă antiglonţ pe sub pulover, a apărut pe micile noastre ecrane. După o călătorie încropită, de mai rămîne să aflăm că a trecut graniţa cu un taxi ucrainean, s-a trezit singurel la Hostomel. De unde, ajuns la Kiev, ne mai înştiinţează rituos: "Ceea ce am văzut deschide ochii lumii asupra acţiunilor Rusiei”. Mulţumim, Florin Cîţu! Ce ne făceam fără tine? Nu cumva să rămîi acolo!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici