COMENTARIU Marius Oprea: În ”grădina lumii” s-a născut un suflet din trei stejari

2962 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Marius Oprea: În ”grădina lumii” s-a născut un suflet din trei stejari

COMENTARIU Marius Oprea: În ”grădina lumii” s-a născut un suflet din trei stejari

Aseară, la ora 20 şi 5 minute, s-a născut Maria-Alexandra, fiica Alinei-Maria de Roumanie şi a Principelui Nicolae. 
 
Eu nu cred că există ”rolul întîmplării în istorie”. Prefer să socotesc aceste ”coincidenţe” care înrîuresc de multe ori în bine (şi uneori în rău) evenimente importante, drept ”mînă a Proniei”, aşa cum o făceau bunicii şi părinţii mei. În această ordine de idei, ale minţii mele, pe care unii cititori (sper că nu toţi) au tot dreptul lor să o socotească ”vetustă”, ”retrogradă”  şi conservatoare, eu cred că ieri ”mîna Proniei” a lucrat din nou  
 
În lumea noastră, bîntuită de spaime şi interdicţii, de veşti catastrofale sau de politicianismul din ce în ce mai febril al alegerilor care în genere nu reprezintă şi ALEGEREA multora dintre noi, mai vin şi veşti bune. Sîntem sătui de oferta politică reală, din ce în ce mai slabă, faţă de posibilităţile naţiunii, care e anihilată în numele globalizării, sub impactul transformării ei în colonie: de aici pleacă, fără ”restricţii pandemice”, forţă de muncă pentru cules sparanghelul şi altele şi ne vin în schimb produse europene de mîna a doua, ceea ce producem noi intră sub semnul interdicţiei, al carantinei, desigur pentru binele nostru. Sub această invazie, de astă dată cu sens schimbat, faţă de cum o cunoşteam în istorie, de la vest la est, supravieţuim din ce în ce mai greu ca naţiune. Dar raze de speranţă există. 
 
În lumina lor, am privit atît vestea, cît şi cîteva fotografii de la bunul meu prieten, Cristian Gruiţă, în această dimineaţă. Vestea e cea a naşterii, aseară, a micuţei Maria-Alexandra, fiica Principelui Nicolae şi a Alinei-Maria de Roumanie. Contrar ”trendului” care ghidează ”lumea bună”, fetiţa cuplului princiar a sosit pe lume nu ”programat”, ci prin voia Domnului, la ceasul hotărît de El, în chip firesc, chiar în ajunul zilei onomastice a mult regretatului Rege Mihai I, cît şi a nepotului său, Principele Nicolae, al cărui al doilea nume este tot Mihai. 
 
Tot ieri, în ajunul sărbătorii  Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, Mişcarea pentru Regat şi Coroană, la iniţiativa aceluiaşi Cristian Gruiţă de la Alba Iulia şi cu concursul şefilor filialelor MRC de la Tîrgovişte (Ciprian Preduţ) şi Pecica (Vasile Chifor) au fost sădiţi, în fiecare din aceste locuri, cu concursul şi participarea autorităţilor locale, trei stejari, în cinstea naşterii vlăstarului din os regal care, simţind parcă bucuria cu care era aşteptat, nu şi-a mai amînat sosirea în ”grădina” lumii. Cei trei stejari au fost plantaţi în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, la Mînăstirea Dealu din Tîrgovişte şi în faţa Consiliului Local din Pecica, în prezenţa unui public restrîns de noile legi ale pandemiei, dar şi de ”spălarea pe creier” pe care românii au suferit-o în 42 de ani de ”republică” sub comunism, prelungită tenace pînă-n ziua de azi. 
 
Poate nu pentru todeauna, căci nimic din ce nu are legitimitate istorică nu trăieşte pentru todeauna, iar prăbuşirea comunismului, care-şi proclama veşinica este ultima şi cea mai puternică dovadă. Şi fiecare vlăsatar nou al acestei lumi, neontaminat de ura şi mărginirea ”omului nou”, răsărit împotriva firii pînă acum trei decenii, va fi înlocuit, unul cîte unul, de stejari aidoma celor sădiţi ieri, în aşteptatea Mariei-Alexandra.   
      
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici