COMENTARIU Sorin Avram: Alexandru Rafila, un adevărat specialist. În spălatul pe mâini

Alexandru Rafila nu are un răspuns la întrebarea referitoare la faptul că după doi ani de restricţii impuse de autorităţi din cauza pandemiei acestea au fost ridicate brusc. Conform agenţiei Mediafax, domnul Rafila a răspuns cu seninătatea pe care o mai întâlneşti doar pe vârful Ceahlăului în zilele senine de vară: „Este o întrebare la care nu am un răspuns foarte concret, dar vă daţi seama că şi eu sunt solidar cu decizia Guvernului României de a nu prelungi această stare de alertă”. Şi, astfel, domnul Rafila s-a spălat pe mâini.

18029 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Alexandru Rafila, un adevărat specialist. În spălatul pe mâini

Totuşi, domnul Rafila nu mai este politicianul care le ştia pe toate când stătea pe margine şi comenta, ci ditamai membru al Guvernului României, Guvern care a luat decizia eliminării bruşte a restricţiilor. În plus, Alexandru Rafila nu este ministru la Cultură ori la Transporturi, ci este fix conducătorul Ministerului Sănătăţii.

Domnul care ne-a fost prezentat ca fiind un mare specialist în sănătate publică a spus că ”toate restricţiile sunt ridicate de mâine”, dar a invitat la prudenţă şi, lucru foarte important, nu-i aşa?, la spălatul pe mâini: ”Le recomandăm oamenilor în continuare să se spele pe mâini”. Alexandru Rafila s-a văzut nevoit să facă această recomandare, pentru că specialistul numărul 1 în spălatul pe mâini, Klaus Iohannis, este prins acum cu războiul din Ucraina şi cu criza refugiaţilor.

Apropo de război şi una din temerile apărute din cauza acestuia, domnul Rafila şi-a exprimat indignarea pentru că românii fac stocuri de pastile de iod: ”Noi avem această vocaţie a proviziilor. Pastilele de iod nu trebuie să le tezaurizăm. Nimeni nu trebuie să ia în România iod preventiv în această situaţie. Nu ştiu ce pastile au cumpărat, eu nu cred că sunt cu concentraţia adecvată”.

Şi tot domnul Rafila a vorbit la o televiziune despre zvonurile alarmiste cum că România ar putea fi afectată de agenţi biologici: ”Eu cred că sunt nişte chestii fanteziste, nu cred că se pune problema în niciun fel ca România să fie afectată de agenţi biologici”.

Înapoi la ridicare restricţiilor. Referitor la evenimentele private, gen nunţi, cumătrii şi alte veselii, Alexandru Rafila a vorbit din nou despre prudenţă: ”Inclusiv la aceste evenimente private, mai ales dacă participă foarte multe persoane, o anumită distanţare, igiena mâinilor cred că este important”.

Tare-i mai place lui Alexandru Rafila să se spele pe mâini.

Evident, domnul Rafila nu a adus nici pandemia şi nici nu a pornit el războiul. Însă, cele două nenorociri îi fac tare bine domniei sale ca ministru al Sănătăţii ce este. Vorbeşte câte un pic despre prudenţă, despre distanţare, despre pastile de iod şi despre agenţii biologic care nu vor îndrăzni să treacă graniţa României şi s-a scos. O să mai dea câteva indicaţii legate de modul cum trebuie organizate spitalele pentru a trata şi refugiaţii şi, gata, spune că şi-a făcut treaba. În rest, nimic despre sistemul de sănătate din România, care în pandemie s-a dovedit cât de fragil este şi, de aceea, are nevoie de un tratament urgent care să-l pună pe picioare.

Alexandru Rafila a fost mereu prezentat ca un mare specialist, numai că nu ni s-a specificat că acesta este specialist în spălatul pe mâini. De parcă nu ar fi fost de-ajuns un singur specialist în acest domeniu la conducerea Ţării, şi încă pe treapta cea mai de sus.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici