COMENTARIU Sorin Avram: Cîţu pleacă, Polonia şi Germania răsuflă uşurate

57671 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Cîţu pleacă, Polonia şi Germania răsuflă uşurate

Sursa foto: Mediafaxfoto

Cu premierul Cîţu-n frunte obţinem victorii multe! De astă dată, Florin Cîţu a anunţat că PIB-ul României a crescut! PIB, PIB, uraaaa! Dar nu doar că PIB-ul României a crescut, dar l-a depăşit chiar pe cel al Ungariei, o ţară mult mai bine înfiptă în Europa şi în lume decât ţara noastră. Şi asta nu este tot. Bolidul numit România, la volanul căruia se află Florin Cîţu, urmează să depăşească şi Polonia, după cum ne dă asigurări domnul şofer: ”În premieră, România a depăşit Ungaria la PIB pe cap de locuitor. Vestea bună este că va depăşi şi Polonia, aşa cum anunţă Banca Mondială”. 
 
Florin Cîţu nu vrea să se lase, fiind hotărât să ducă ţara pe cele mai înalte culmi ale PIB-ului, cu condiţia ca noi, românii, să ţinem aproape de domnia sa şi să nu facem paşi în spate: ”Este un nou semnal că măsurile luate au fost cele potrivite, chiar şi în perioadă de criză sanitară. Avem cea mai bună redresare economică din Europa, iar asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Important este să nu facem paşi în spate!”. 
 
Prin acest mesaj, Florin Cîţu subliniază încă o dată că este omul potrivit la locul potrivit şi că vom regreta în cazul în care domnia sa nu va mai fi premier. Pe de altă parte, Germania, Franţa, Italia şi Ţările de Jos vor răsufla uşurate dacă domnul Cîţu va pleca de la Palatul Victoria, pentru că altfel ar asista neputincioase cum PIB-ul României depăşeşte fluierând PIB-urile ţărilor lor. Şi ar fi mai mare ruşinea pentru ele. 
 
Proaspătul mesaj al încă premierului Florin Cîţu face parte din aceeaşi categorie de anunţuri cu care ne-a obişnuit, de genul ”treaba-i bună, dar noi nu vă daţi seama”. Omul simplu stă şi se întreabă cum adică PIB-ul României este peste cel al Ungariei, dacă nivelul de trai al ungurilor este peste cel al românilor? Şi cum suntem noi peste Ungaria şi ne pregătim să luăm şi faţa Poloniei dacă sistemul medical românesc are acum nevoie de sprijinul Budapestei şi de cel al Varşoviei, şi nu sistemul medical ungar şi cel polonez au cerut sprijinul Bucureştilor? Mai mulţi pacienţi români cu forme grave de Covid au fost transferaţi la Spitalul Universitar Szeged, iar Polonia ne trimite aparatură medicală prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene. 
 
Despre creşterea inflaţiei şi, implicit, scăderea nivelului de trai, Florin Cîţu nu spune nimic. Nu, pentru că dumnealui vede numai partea plină a paharului, pe care o bea, după care se urcă la volanul bolidului numit România cu gândul de a depăşi Polonia. Numai că Polonia s-ar putea să aibă noroc, fiindcă dacă domnul Cîţu va fi tras pe dreapta şi pus să sufle în fiolă, va rămâne fără permisul de conducere a României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici