COMENTARIU Sorin Avram: Klaus şi domnul Iohannis, negocieri pentru conducerea rotativă a Preşedinţiei

Dacă PNL şi PSD au căzut de acord ca Guvernul României să aibă o conducere rotativă, adică când un premier liberal, când un premier social-democrat, acest model ar putea fi încercat şi la Preşedinţia României.

9515 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Klaus şi domnul Iohannis, negocieri pentru conducerea rotativă a Preşedinţiei

COMENTARIU Sorin Avram: Klaus şi domnul Iohannis, negocieri pentru conducerea rotativă a Preşedinţiei

Ar trebui, ca prin rotaţie, preşedintele României să fie Klaus şi domnul Iohannis. Ar trebui ca o săptămână să fie preşedinte Klaus, soţul iubitor care merge împreună cu soţia Carmen la slujbă la biserică, în excursii în străinătate şi în vizită la prieteni. Klaus, iubitorul plimbărilor cu bicicleta şi pe cărări de munte, şi al partidelor de tenis şi al celor de golf. Măcar s-ar şti că în săptămâna respectivă România are preşedinte doar cu numele şi nu s-ar mai mira nimeni că acesta există, dar lipseşte cu desăvârşire.

În următoare săptămână, preşedintele României ar trebui să fie domnul Iohannis, un domn care ar trebui să fie conştient de misiunea care i-a fost încredinţată şi de responsabilităţile uriaşe pe care le are, şi care ar trebui să fie conectat non-stop la la problemele Ţării, încercând să le rezolve.

Prin sistemul de conducere rotativă a Preşedinţiei României, România ar avea preşedinte numai două săptămâni într-o lună, dar tot ar fi ceva, în condiţiile în care în prezent nu are preşedinte deloc.

Problema este că s-ar putea ca în cazul demarării unor negocieri în acest sens, Klaus să-şi impună punctul de vedere în faţa domnului Iohannis şi să rămână numai el preşedinte, cum a fost şi până acum.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici