COMENTARIU Sorin Avram: Milioanele de telespectatori la care spera David Popovici au intrat la apă

10132 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Milioanele de telespectatori la care spera David Popovici au intrat la apă
După ce am văzut valul de indignare care a început să măture spaţiul public românesc ca urmare a faptului că nicio televiziune nu a catadicsit să transmită în direct cursa de 200 de metri de la Mondialele de la Budapesta, care a fost câştigată de înotătorul David Popovici am scris comentariul intitulat: ”Un singur român, David Popovici, campion mondial la înot. Mii de români, campioni mondiali la ipocrizie”. 
 
Iată finalul comentariului: ”Totodată, românul, care s-a născut şi înotător, a constatat că niciuna din nenumăratele televiziuni care vorbesc despre nimic nu a transmis cursa lui David Popovici. Presupunând că s-ar fi transmis, câţi dintre înotătorii autodescoperiţi peste noapte s-ar fi uitat? 1.000, 2.000, 5.000? Ar fi fost mai mulţi telespectatori decât la Duck TV şi la TraLaLa TV? 
 
Când stai de vorbă cu românii, mai ales cu cei care se consideră ca făcând parte din lumea bună, auzi că ei nu se uită la tv pentru că nu mai suportă emisiunile de non-ştiri şi de non-dezbateri şi cele care promovează hăhăiala şi kitsch-ul. Sau dacă se uită preferă doar canalele care difuzează documentare istorice ori cu plante şi animale. Numai că, surpriză. În topul preferinţelor, având sute de mii de telespectatori, se află canalele de televiziune care ameţesc poporul cu televizorul, iar televiziunile cu programe care educă poporul cu televizorul sunt la coada clasamentului, cu maxim 12.000 de telespectatori. Asta la o ţară cu 18 milioane de oameni sau câţi om mai fi. 
 
La înot avem un singur campiona mondial. În schimb, dacă s-ar organiza un campionat mondial de ipocrizie am avea zeci de mii de campioni, dacă nu chiar sute de mii”. 
 
Dovada ipocriziei noastre a venit la câteva ore după cursa de 100 de metri, programată să înceapă pe 22 iunie 2022 la ora 19.22, care a fost transmisă în direct de TVR şi care a fost câştigată tot de tânărul sportiv român. În intervalul orar 19.20 - 19.30, postul public de televiziune a fost urmărit, la nivel naţional, de numai 267.000 de persoane. Asta în timp ce în acelaşi interval orar Pro TV se apropia de milionul de telespectatori, iar Antena 1 depăşea 600.000 de telespectatori. Mai mult, în întreaga ţară, doar un televizor din 16 era fixat pe TVR 1. Ceea ce era de demonstrat. Şi anume, că ipocrizia domină România. 
 
La finalul cursei, David Popovici a declarat: „Vă iubesc pe toţi şi vă mulţumesc pentru că v-aţi uitat. (...) Sper că, fără să exagerez, milioane de români m-au urmărit şi că am reuşit să-i fac mândri”. Numai că milioanele de telespectatori la care spera dublul campion mondial au intrat la apă, devenind mai puţin de 300.000. 
 
Din păcate, tânărul sportiv a sperat degeaba. David, lasă milioanele de români care strigau de durere pe reţelele de socializare că nu au putut să trăiască alături de tine emoţia probei de 200 de metri şi concentrează-te la cei ai tu de făcut. Concentrează-te să rămâi tânărul de milioane care eşti. Felicitări şi succes în continuare! 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici