COMENTARIU Sorin Avram: Nu-i mai speriaţi pe români! Nemţii nu stau pe întuneric. Din contră (Foto)

Pe diferite site-uri din România apar tot felul de ştiri conform cărora urmează apocalipsa energetică. Şi pentru a fi cât mai convingătoare, site-urile noastre de ştiri dau ca exemplu Germania, care cică se pregăteşte să stea pe întuneric şi cu pătura pe cap, pentru a nu muri de frig, şi se uită la meciurile de fotbal din Bundesliga cu televizorul închis.

3421 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Nu-i mai speriaţi pe români! Nemţii nu stau pe întuneric. Din contră (Foto)

Şi dacă la nemţi este aşa de rău, atunci poporul român la ce să se aştepte? Tot la beznă şi la frig, şi la televizorul ţinut pe post de suport pentru ”Pescarul beţiv”, pentru peştele din sticlă şi pentru balerina dintr-un fel de porţelan.

Numai că situaţia din teren nu bate cu cea de pe site-urile de ştiri româneşti, care fac eforturi să ţină pasul cu televiziunile care mint poporul cu televizorul, din dorinţa de a face audienţă. Ori poate că acestea execută nişte ordine pentru a ţine poporul în priză, astfel încât acesta să se sperie şi să nu pună sistemul energetic la grea încercare. Scuzaţi. Nu am vrut să spună ”să ţină poporul în priză”, pentru că dacă ar fi aşa, consumul ar fi atât de mare încât sistemul energetic românesc ar colapsa.

Aceste rânduri le scriu din zona Frankfurt West. După cum ştiu până şi cei care fac ştire panicarde din dorinţa de a capta atenţia, dar, probabil, şi pentru a nu-i supăra pe cei care le dau ordine, Frankfurt este o localitate din Republica Federală Germania. Şi nu orice localitate, ci, neoficial, localitatea care este capitala financiară a Germaniei. Toate staţiile de Ubahn şi Sbahn sunt puternic luminate. Toate restaurantele, magazinele şi chioşcurile de pe Leipzigerstrasse, Hauptwache, Willy/Brand/Platz, Schoene Aussicht şi Neue Mainzer Landstrasse sunt luminate. Şi nu doar noaptea. Sediile uriaşe ale marilor corporaţii parcă participă la un concurs dedicat celor mai luminate clădiri de pe faţa pământului. Magazinele ”Rewe” au toate luminile aprinse şi duminica, atunci când acestea sunt închise. Doar iluminatul public pare că are o problemă ”la un picior”, în sensul că pe străzile mărginaşe funcţionează doar iluminatul de pe o singură parte a străzii. Poate că în Germania or fi probleme cu energia electrică pe undeva pe la ţară. Pe la ţară fiind şi România, numai că mult mai departe de Germania.

Dacă ar exista urme vagi de profesionalism şi de bun simţ, presa din România ar trebui că înceteze să bage lumea în sperieţi, folosind ca bază de pornire situaţia din Germania. O Germanie care nu stă pe întuneric. Din contră.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici