COMENTARIU Sorin Avram | Pierdut Cîţu în campanie electorală. Găsitorului recompensă

Florin Cîţu îşi continuă plimbările prin ţară, unde îndeamnă populaţia să se vaccineze şi să aştepte cu răbdare banii europeni prin PNRR cu care se vor face. Şi se vor drege.

417 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram | Pierdut Cîţu în campanie electorală. Găsitorului recompensă

Pierdut Cîţu în campanie electorală. Găsitorului recompensă

După ce a aflat unde este Suceava pe hartă, premierul a tras o fugă până în nordul ţării pentru a se fotografia alături de personalul medical care deserveşte un centru de vaccinare direct din maşină în parcarea unui centru comercial. În continuarea campaniei sale de umanizare, premierul a făcut o baie de mulţime. O mulţime de autorităţi locale convocate să-l salute şi o mulţime de oameni obişnuiţi veniţi la cumpărături.

În cinstea vizitei primului ministru, autorităţile locale au instalat un cort pentru ca acesta să aibă unde schimba câteva amabilităţi cu managerii spitalelor din judeţul care la începutul crizei sanitare a fost greu încercat de lupta cu necunoscutul, cu lipsurile din sistemul medical şi cu deciziile contradictorii ale autorităţilor centrale. În cort, comandatul oştilor care luptă cu pandemia le-a mulţumit conducătorilor spitalelor: „În primul rînd le mulţumesc şi le-am mulţumit managerilor de spitale, pentru că a fost un an foarte greu şi încă nu s-a terminat, dar a fost un an foarte greu prin care am trecut. Mai ales aici, la Suceava, ştiu că a fost o situaţie dificilă”. Premierul a preferat cortul dintr-o parcare în loc să viziteze Spitalul Judeţean Suceava pentru a afla de la medici şi asistenţi cum au reuşit să treacă peste perioada critică de la începutul pandemiei şi să ajungă în punctul în care numărul bolnavilor ”clasici” îl depăşeşte net pe cel al bolnavilor de COVID. Firesc, pentru că una este să te înâlneşti cu câţiva medici şi cu doi-trei bolnavi rătăciţi pe holurile unităţii medicale şi alta este să dai mâna cu sute de cetăţeni veniţi la cumpărături la ditamai centrul comercial.

Pe tot parcursul vizitei, Florin Cîţu a fost însoţit de conducerea de partid şi de judeţ a Sucevei, care i-a mulţumit pentru că şi-a rupt din preţiosul timp pentru a da un nou impuls campaniei de vaccinare. Dar mai ales pentru că din două vorbe a transformat şoseaua de mare viteză care leagă Paşcaniul de Siret în autostradă. Doar nu l-a durut gura. Luna de pe cer nu a cerut-o nimeni, pentru că domnul Cîţu ar fi spus imediat că o va aduce. Cu fonduri din cadrul PNRR, cum altfel?

Oficial, Florin Cîţu s-a aflat la Suceava pentru campania de vaccinare. De fapt, acesta este în plină campanie de umanizare a Guvernului pe care-l conduce şi în campanie electorală pentru şefia partidului pe care vrea să-l conducă.

Profitând de campania de vaccinare, pe banii Guvernul României, domnul Cîţu se ocupă de campania de promovare a sa, astfel încât să-i ia locul lui Ludovic Orban la şefia PNL. Florin Cîţu le poate da primarilor şi şefilor de consilii judeţene bani pentru drumuri, şcoli şi reţele de apă şi canalizare sau măcar iluzia că vor primi fonduri pentru proiectele lor, în vreme ce Ludovic Orban nu are ce să le ofere în afară de un recital la mandolină. 

Florin Cîţu este preocupat în prezent de viitorul său politic şi profită de campania de vaccinare pentru a pune mâna pe partid cu ajutorul poziţiei administrative pe care o ocupă. Plus că este mult mai confortabil pentru domnia sa să vorbească despre campania de vaccinare, de care are cine să se ocupe, decât să dea explicaţii despre PNRR. În loc să stea la birou non-stop şi să se preocupe să găsească soluţii pentru atragerea fondurilor europene prin PNRR, domnul Cîţu îşi plimbă blugii, pantofii sport şi frazele fără conţinut prin ţară. Dacă îi pasă de România, şeful Guvernului Său ar trebui să-l cheme pe acesta la serviciu, iar dacă domnul Cîţu s-a obrăznicit şi nu-i mai răspunde la telefon ar trebui să dea un anunţ la mica publicitate: Pierdut Cîţu în campanie electorală. Găsitorului recompensă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici