COMENTARIU Sorin Avram: Presă română, prinsă pe picior greşit de dublul campion mondial la înot, David Popovici

În timp ce presa din România umbla pe la benzinării ca să vadă cât mai este litrul de combustibil şi pe la Parlament ca să afle ce mai spun Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu, un înotător în vârstă de 17 ani câştiga medalia de aur în proba de 200 de metri la Campionatul Mondial de la Budapesta.

2727 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Presă română, prinsă pe picior greşit de dublul campion mondial la înot, David Popovici

COMENTARIU Sorin Avram: Presă română, prinsă pe picior greşit de dublul campion mondial la înot, David Popovici

După această performanţă unică pentru înotul românesc, presa a lăsat totul baltă şi s-a întors cu faţa către David Popovici, pentru a-l vedea mai bine, din dorinţa ca statuia la care începuse să lucreze să fie cât mai aproape de imaginea campionului. Zgomotul făcut de vestea că un român a luat aurul la 200 de metri a trezit până şi Televiziunea Română, care în pijama cum era a sunat la compania care asigura transmisiunea evenimentului sportiv, pentru a primi dreptul de a retransmite următoarele curse ale lui David Popovici. Jurnaliştii şi internauţii au dat drumul la robinetul cu laude, inundând canalele de televiziune şi reţelele de socializare, iar tânărului sportiv i s-a pus pe cap coroana de rege, fiind numit Regele David. Alţii l-au numit ”racheta David”. O rachetă nici sol-sol, nici sol-aer, ci sol-apă.

David Popovici a câştigat şi cea de-a doua medalie de aur, cea din proba de 100 de metri, căreia specialiştii şi, prin mimetism, jurnaliştii îi spun ”proba regină”. Regele avea nevoie şi de o regină, nu-i aşa?  

Acum toată lumea încearcă să se ”lipească” de performanţa de excepţie a lui David Popovici, începând de la preşedintele României şi până la internauţii cu doi urmăritori pe paginile de socializare. O performanţă care reprezintă doar meritul lui David Popovici, familiei sale, antrenorului şi clubului.

David Popovici nu este doar un sportiv de excepţie, ci şi un tânăr extraordinar de matur pentru vârsta sa, cu o dezinvoltură, cu o gândire şi cu un mod de a se exprima deosebite.

Faptul că David nu este doar un înotător de excepţie, ci şi un personaj de excepţie, pune în dificultate presa din România. După ce că aceasta nu a fost în stare să stea cu ochii pe un el înainte ca acesta să ”explodeze”, acum nu este pregătită să-l intervieveze. Obişnuită cu fotbalişti care în bagajul de cuvinte au doar ghetele cu crampoane şi şortul, presa s-a plafonat, ajungând să folosească plictisită doar câteva întrebări tălâmbe de genul ”Ce-ai simţit atunci când...?”, ”Ce crezi că a făcut diferenţa?”, ”Ce crezi că se va întâmpla de-acum încolo?”, ”Ce le transmiţi celor care te-au urmărit?”, etc.

Succesul lui David Popovici a luat presa pe nepregătite. Noroc că la noi lucrurile au o dinamică foarte mare şi se trece la alte subiecte, chiar dacă subiectele sunt lipsite de relevanţă. În trei zile, Regele David va fi uitat şi se va reveni la transferurile imaginare de milioane de euro pe care le va face domnul nea Gigi. Se va reveni şi la interviurile cu Octavian Popescu, care, după un nou eşec al FCSB în cupele europene, va fi întrebat: ”Ce crezi că v-a lipsit astăzi?”. Iar el, cu capul în pământ, va răspunde profund: ”Nu ştiu ce să zic”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici