COMENTARIU Sorin Avram: Produsele bio sunt pe gustul lui Klaus Iohannis, însă fermierii nu sunt de nasul său

1361 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Produsele bio sunt pe gustul lui Klaus Iohannis, însă fermierii nu sunt de nasul său

COMENTARIU Sorin Avram: Produsele bio sunt pe gustul lui Klaus Iohannis, însă fermierii nu sunt de nasul său

Klaus Iohannis continuă să plutească deasupra problemelor României ca norii care se învîrt pe deasupra pârtiei de schi de la Păltiniş, unul din locurile de relaxare preferate de cel care încă are cartea de muncă la Palatul Cotroceni, acesta fiind angajat pe post de preşedinte de ţară. Ultima oară când Înalt PreaAroganţa Sa a catadicsit să transmită un mesaj poporului care l-a angajat în urmă cu 10 ani în cea mai înaltă funcţie în stat a fost pe 31 decembrie, atunci când domnul Ioahannis, prin intermediul unui clip video, le-a urat românilor ”un An Nou cu sănătate, plin de bucurii şi împliniri! La mulţi ani!”.

În Noul An, numele lui Klaus Iohannis a fost pomenit în nenumărate rânduri în spaţiul public ca posibil viitor preşedinte al Consiliului European. Ipoteza a fost strecurată de PNL pe sub uşa redacţiilor, iar subiectul a fost amplificat de colegii de guvernare de la PSD, de reprezentanţii partidelor de opoziţie şi de analiştii politici împrăştiaţi pe la televiziuni şi pe la diferite site-uri. Este o dovadă de indecenţă şi de iresponsabilitate din partea coaliţiei de guvernare şi a clasei politice, în general, să bruieze agenda publică cu un astfel de subiect, în condiţiile în care problemele Ţării sunt cu totul altele şi sunt grave. Nu este normal să tot dezbaţi ce şanse sunt ca un cetăţean din Sibiu detaşat cu serviciul la Bucureşti, care timp de 10 ani de zile a beneficiat de vacanţe de lux plătite din bani publici, să-şi continue viaţa de huzur într-o altă capitală europeană. 

Este o dovadă de indecenţă şi de iresponsabilitate şi din partea Subiectului să nu reacţioneze şi să nu lămurească lucrurile, şi, astfel, să lase România să-şi vadă de problemele reale. Sistemul medical, cel lipsit de personal şi în care domneşte haosul organizaţional, este aproape de colaps, în special în ceea ce priveşte medicina de urgenţă, încă nu a fost rezolvată problema inechităţilor salariale din unele instituţii bugetare, iar transportatorii şi fermierii au nemulţumiri profunde, că doar nu degeaba au ieşit în stradă în număr atât de mare şi atât de hotărâţi.  

Cu tirurile şi tractoarele claxonându-le pe sub geamuri, guvernanţii nu au avut încotro şi au demarat negocierile, însă par că nu au soluţii pentru toate problemele ridicate. Şi nu au pentru că cei din coaliţia PSD-PNL au tot lăsat problemele să se adune şi să se agraveze, crezând că ţara se poate conduce doar acordând câteva vouchere pentru energie şi alimente celor mai defavorizaţi dintre români şi promiţând kilometri de autostradă în cadrul unor conferinţe de presă organizate pe şantierele patriei.

În ăst timp, Klaus Iohannis, atunci când nu este în excursie în străinătate, stă şi mănâncă brânză bio de la Sibiu fie la Palatul Cotroceni, fie la domnia sa acasă, la Sibiu, şi îşi face planuri pentru noi excursii şi, probabil, gânduri că poate dă încă o dată norocul peste el şi va prinde un serviciu bun în străinătate. Dacă produsele bio sunt pe gustul lui Klaus Iohannis, pentru că un om sănătos trebuie să mănânce produse de calitate, mu-i aşa?, fermierii par a nu fi de nasul acestuia. Firesc ar fi fost ca domnul Iohannis, în calitatea sa de încă preşedinte al României, să-i invite la o discuţie pe fermierii care hrănesc o ţară întreagă şi asigură produsele bio pentru Palatul Cotroceni şi pentru restaurantele de lux frecventate de liderii partidelor aflate la guvernare. Şi ar fi trebuit să o facă, deoarece Domnia Sa este parte a problemei din cauza atitudinii pe care a avut-o în discuţiile purtate la Bruxelles sau la telefon şi în care nu a luat partea fermierilor români. Şi ar fi putut să o facă fără teama că holurile Palatului Cotroceni s-ar fi umplut de bălegarul adus pe cizme de fermieri şi de mirosul de grajd impregnat în hainele acestora, pentru că fermierii din ziua de astăzi sunt oameni evoluaţi şi ar fi avut grijă să se aranjeze înainte de întâlnirea cu Preşedintele României.

Dacă un contact direct cu fermierii reprezintă prea mult pentru Înalt PreaAroganţa Sa, aceasta ar fi putut măcar să aibă consultări pe această temă cu reprezentanţii Guvernului Său, după care să iasă cu un mesaj public. Însă, dacă ar fi făcut asta, Klaus Iohannis nu ar mai fi fost el. Şi ar fi fost păcat ca la final de mandate să-şi strice brandul de preşedinte care în cei 10 ani de domnie  nu a încercat niciodată să arate că este ceea ce nu este, adică un preşedinte empatic preocupat de problemele Ţării şi ale locuitorilor acesteia. Cum are veni, Înalt PreaAroganţa Sa este un preşedinte consecvent. Măcar atât.
Sorin Avram

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici