COMENTARIU Sorin Avram: Profesorul Iohannis, viitorul şef al Editurii Didactice şi Demagogice

922 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Profesorul Iohannis, viitorul şef al Editurii Didactice şi Demagogice

Sursa foto: MediafaxFoto

”Două drepte coplanare distincte care nu au niciun punct comun se numesc drepte paralele”. Să spună domnul profesor de fizică Iohannis Klaus că nu este aşa.

Pe principiul dreptelor paralele, domnul Iohannis, preşedinte al României, a creat două lumi paralele. Lumea Domniei Sale şi România Reală. O Lume în care Domnia Sa se plimbă cu avioane de lux din Japonia şi până în America Latină, şi face naveta la Sibiu cu coloana oficială, în timp ce profesorii fac împrumuturi pe la bănci sau pe la prieteni pentru a plăti reparaţiile maşinilor cu care circulă prin ”România asfaltată”.

În timp ce în România Reală profesorii fac grevă, nemulţumiţi de salarizare, şi nu numai, în ”România educată” a lui Klaus Iohannis, Senatul, una dintre instituţiile aflate sub papucul său, a adoptat Legile Educaţiei. Cu această ocazie, Nicolae Ciucă, Premierul Său, a declarat de sub papucul prezidenţial: ”Guvernul României este pregătit să pună în aplicare viziunea educaţiei centrate pe elev”. Adânc, la fel ca toate adâncimile domnului Ciucă, care pare a fi descoperit comunicarea de când este premier.

Din corul lăudătorilor proiectului ”România educată” s-a desprins şi Liga Deca, având şi aceasta un solo, că doar nu degeaba a trimis-o domnul Iohannis să-i promoveze gândirea de titan în ale educaţiei: ”Echitate, performanţă, investiţii, respect şi siguranţă sunt doar câteva dintre cuvintele cheie pe care legea învăţământului preuniversitar le-a transpus în măsuri coerente şi predictibile. Ministerul Educaţiei, prin echipa sa, şi cu ajutorul dumneavoastră şi al întregii societăţi a reuşit să elaboreze un proiect legislativ care să răspundă în mod real nevoilor elevilor pe care le au pe parcursul întregului parcurs educaţional”.

Tot doamna Deca a spus că ”revendicările cadrelor didactice au legătură cu grila de salarizare, aflată în legea salarizării, nu în legile Educaţiei”. În aceste condiţii, de ce şeful doamnei Deca nu a făcut în paralel cu ”România educată” şi ”România salarizată”?

Votul din Senat acordat Legilor Educaţiei pentru a-i face pe plac fostului profesor de la Sibiu reprezintă o aroganţă maximă la adresa celor fără de care este imposibil de vorbit despre sistemul învăţământ - profesori, învăţători, educatori şi personal auxiliar -, care în prezent se află în grevă.

De la cei aproape 2 metri ai săi şi de la cei 11.000 de metri ai avioanelor de lux cu care zboară în Lumea Sa, domnul Iohannis nu a catadicsit să se coboare până la nivelul simplilor profesori pentru a le asculta păsurile şi pentru a încerca să rezolve măcar parte din problemele existente.  

Domnul Iohannis, de la Mărginimea Sibiului, s-a mărginit să spună doar că ”solicitările dascălilor sunt îndreptăţite”, şi atât. Că doar nu avea să-şi urce colegii de breaslă în cap.

Comoditatea şi demagogia îl recomandă pe Klaus Iohannis pentru un alt post călduţ după ce nu va mai fi preşedintele României: cel de şef al Editurii Didactice şi Demagogice.    

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici